Trender, bobler og markedspsykologi

Lasse Meholm
Special Price kr 486,00 Spar kr 112,00 ( veil. pris kr 598,00 )
På lager Antall: 9995
SKU
1520423

Kan man utnytte kraften i fortellingene, historiene og ryktene til å øke profitten fra finansielle investeringer?

 

Investorlegenden Warren Buffett skal en gang skal ha sagt at «aksjekursene er alltid feil». Det heter seg også at man skal kjøpe på rykter og selge på fakta.

 

Mye av grunnen til at aksjekurser, kryptokurser og andre kurser ikke følger med i timen, er at sladder, historier, rykter og fortellinger påvirker kursene. Noen fortellinger er ren løgn og planlagt desinformasjon med hensikt å lure investorer og spekulanter.

 

Spørsmålet denne boken omhandler, er om det er mulig å utnytte historiefortellingene til noe positivt. Denne boken er unik ved at den omhandler et stort antall finansbobler og andre «pump og dump»-begivenheter i finans- og kryptomarkedene.

 

Boken omhandler det som var årsak til at bevegelsene startet, ofte også de personene som startet det hele. Deretter hvordan det hele endte. Noen ganger gikk det veldig godt for investorene og spekulantene, mens andre ganger endte det med katastrofe. Bobler og svindel forekommer hver eneste dag et sted i verden. Da kan det være nyttig å se på det vi har bak oss og forhåpentligvis lære noe av det.

 

Lasse Meholm har arbeidet i finans- og verdipapirmarkedet siden 1986. Med bakgrunn både fra IT og finans arbeidet han i konsulentselskapet PwC, før han startet selskapet Tazett, som ble markedsleder i Norge med datasystemer for finansielle investorer, banker og fondsselskaper. Han solgte Tazett i 2000 og startet FinanceCube i 2002, som i 2006 fikk kreativitetsprisen av Den Norske Dataforeningen. FinanceCube ble solgt i 2012.

 

Lasse har siden 2013 arbeidet i bank, først som ansatt med strategi for IT, digital banking, blokkjede- og fintech-selskaper i Nordea. Fra 2017 som forretningspartner for digitalisering i DNB, og fra 2018 ansvarlig for blokkjede- og DLT-strategien til DNB. Etter en kort periode i advokat­selskapet EY Tax & Law, med blokkjeder og digitale aktiva som ansvarsområde, arbeidet han nå i sitt eget konsulent­selskap, Finansit as. Han er nå innleid konsulent i Norges Bank som koordinator for prosjektet for digitale sentralbank­penger.

Mer informasjon

Mer informasjon
ISBN 9788271464240
Forlegger Hegnar Media
Språk Bokmål
Forfatter Lasse Meholm
Release Year 2023

Produktvurderinger

Write Your Own Review
Du vurderer:Trender, bobler og markedspsykologi
Hegnar Media Bokklubb © 2019