Månedens bøker

 1. Bokpakke investeringer
  Bokpakke investeringer
  Oddmund Grøtte

  Avbestillingsfrist 24. mars.

  I denne bokpakken har vi satt sammen to relevante investeringsbøker fra Oddmund Grøtte. Og det i bokklubben til en ekstra stor rabatt – på 40%. Bøkene er hver for seg omtalt under. Men intensjonen med denne bokpakken er at leseren skal få god innsikt hvordan man skal sette opp en god investeringstrategi, med en god gjennomgang av hva som har vist seg å fungere og ikke fungere. I tillegg får man en god innsikt i opsjoner og futeres. En god innføring i verktøy mange har hørt om, men ikke alltid har god nok oversikt over.

  Investeringsstrategier

  I Norge eier de fleste sin egen bopel, noe som medfører at eiendom er den mest vanlige spareformen. Men aksjer bør være et naturlig tillegg til eiendom, enten via fond eller enkeltaksjer. Mange skremmes vekk fra aksjer på grunn av lite sparemidler etter lån og avdrag, manglende kunnskap eller at det anses veldig risikabelt. Bokens mål er å vise at sparing i aksjer over flere tiår bør gi god avkastning, gitt en diversifisert portefølje av aksjer (eller via fond).

  De aller fleste er best tjent med å velge et diversifisert aksjefond, fordi de mangler en klar plan for hvordan de skal investere. Sparing i enkeltaksjer kan være risikabelt dersom du mangler kunnskaper, diversifisering eller en konkret plan. Etter å ha lest denne boken bør du ha en formening om du innehar nok kunnskap og tid til å investere i enkeltaksjer. Boken vil hjelpe deg et godt steg på veien til å ha langt bedre forutsetninger for å sette sammen din portefølje på en god måte. En stor del av boken er satt av til å vise et utvalg investeringsstrategier som empirisk og historisk har gitt god avkastning. Med dette verktøyet vil man ha langt bedre forutsetninger for å se hvordan en portefølje kan settes sammen på en god måte.

  Opsjoner og futures
  En praktisk innføring


  Opsjoner og futures er noe de fleste har hørt om, men som de færreste vet nok om. De fleste er fortrolige med å investere i aksjer, men svært få handler med opsjoner og futures. Med disse to instrumentene er det imidlertid mulig å tjene penger på alle retninger i markedet: opp, ned eller sidelengs. I tillegg kan opsjoner kombineres med aksjer for å skreddersy din risikoprofil. Du kan øke eller redusere risikoen betraktelig ved å bruke disse instrumentene for seg selv eller i kombinasjon med andre verdipapirer.

  Denne boken gir deg en innføring i noen av mulighetene som finnes, og gir samtidig praktiske og enkle eksempler på de vanligste strategiene. Fordi noen av strategiene har ubegrenset risiko (og noen begrenset gevinstpotensiale), er det svært viktig at du forstår risikoprofilen på produktene.

  I tillegg er det kapitler om:

  • Covered calls
  • Utstedelse av puts
  • Exchange Traded Funds
  • Contracts for Difference (CFD)

  Forfatteren, Oddmund Grøtte, er utdannet siviløkonom og driver med aksjetrading på heltid. Han har tidligere skrevet bøkene Aksjekjøp og daytrading, utgitt av Hegnar Media (4. utgave 2016) og Trading på 1-2-3, utgitt av Hegnar Media i 2017

  Special Price kr 778,00 Spar kr 520,00 ( veil. pris kr 1 298,00 )
  ISBN:
  978-82-7146-377-9
  Forfatter:
  Oddmund Grøtte
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Norsk
  Utgivelseår:
  2020
 2. Styreverden
  Styreverden
  Arne Selvik

  Avbestillingsfrist 24. mars.

  Styrene har en stadig viktigere funksjon i virksomheter og organisasjoner. De tilsetter og avsetter toppledere. De bygger opp og legger ned virksomheter. De foretar strategiske valg og investeringer som berører ansatte, eiere og lokalsamfunn.

  STYREVERDEN handler om makt, roller og prosesser i moderne styrer og om hvordan styret kan utvikles til å gi konkrete bidrag til virksomhetenes resultater. Forfatteren setter søkelyset på hvordan norske styrer strever med å finne en konstruktiv og verdiskapende rolle. Om styret ikke fantes, ville noen ha merket forskjell?

  Boken henvender seg til styreledere, styremedlemmer, ledere, rådgivere, analytikere og studenter. Den vil gi leseren grunnlag for refleksjon omkring egen styrerolle og andres utøvelse av styreverv. I tillegg til beskrivelser og analyser inneholder boken en rekke ideer og konkrete dilemmaer som egner seg for drøfting i styret.

  Arne Selvik er siviløkonom og sosiolog. Han var program- direktør og kommunikasjonsdirektør i AFF ved Norges Handelshøyskole i over 20 år, blant annet i staben for Solstrandprogrammet. Han driver nå Arne Selvik Consulting, som er rådgivere for styrer og toppledere. Selvik har jobbet i fem år som meklingsmann hos Riksmekleren og har vært leder og medlem av flere enn femti styrer.

  Han har skrevet en rekke bøker og artikler om næringsøkonomi, ledelse og styrearbeid. Hans forrige bok, Ledelse på hjernen. Med hodet på jobb, ble utgitt på Fagbokforlaget i 2013.

  Special Price kr 336,00 Spar kr 113,00 ( veil. pris kr 449,00 )
  ISBN:
  9788271463786
  Forfatter:
  Arne Selvik
  Forlag:
  Fagbokforlaget
  Språk:
  Norsk
  Utgivelseår:
  2020
Hegnar Media Bokklubb © 2019