Månedens bøker

 1. Slik vinner du styrerommet
  Slik vinner du styrerommet
  Vidar Top

  Avbestillingsfrist: 5. oktober

  Forord av Harald Norvik
  Møt Stein Erik Hagen, Kristin Skogen Lund, Gerhard Heiberg og flere kjente styreprofiler

   

  Utvidet utgave

   

  I denne boken får du både lese og møte noen av landets mest profilerte ledere. Med QR-koder inviterer Vidar deg til å se og høre dem fortelle sine mest personlige og spennende historier, og hva de lærte underveis.

   

  I en unik og lettlest fremstilling av ny forskning får styre og ledelse tydelige premisser for verdiskapning og bærekraftige resultater. Fengende historier og eksempler fra hverdagen munner ut i praktiske ferdigheter og konkrete råd. Du inviteres inn i varmen blant norske ledere og styremedlemmer. Bruk nettverket og prinsippene boken gir til å videreutvikle dine evner og styrke din posisjon.

   

  Boken lever for øvrig sitt eget liv, og mediebiblioteket vokser med stadig nye bidrag fra ledere i norsk næringsliv. Som leser kommer du på innsiden og kan også selv delta. Har du en historie å fortelle? Hvilke råd vil du gi? Bli med!

   

  .........

   

  Vidar Top har fasilitert styrer og ledergrupper i 20 år. Rollen som kurs- og foredragsholder for mange av Fortune100 har tatt ham til 27 land verden over. Med perioder av 160 reisedøgn i året har han mange historier å fortelle.

  Til daglig jobber han som forskningsleder i TenkeTanken CORPRT.

   

  .........

   

  Et aktivt styre er et godt styre. Etter å ha lest boken tenkte jeg på et sitat av Winston Churchill som kanskje oppsummerer innholdet: «I ought to have known. My advisers ought to have known, and I ought to have been told, and I ought to have asked.»

  – Odd Knustad, partner EY

   

  En varm, underholdende og lærerik bok om styrearbeid? Ikke mulig! Jo, Vidar Top har klart akkurat det. Han tar oss gjennom de ulike aspektene i styrearbeidet og beskriver samspillet, utfordringen og de menneskelige aspektene som er avgjørende for styrets arbeid – med humor, alvor og faglig tyngde. Dette er en styrebok som burde vært på blå resept for oss alle. Styremedlem eller ikke.

  – Ingvil Smines Tybring-Gjedde, 
  tidligere samfunns­sikkerhetsminister

   

  Vidar Top treffer blink, ikke bare for styret, men også ledergruppen og hele virksomheten. Jeg kjenner meg igjen hele veien og tar med meg en stor mengde praktiske råd jeg kan ta i bruk med umiddelbar virkning. Anbefales!

  – Hanne Løvli, HR-direktør Stendi

   

  Denne boken dekker et savn. En bok som på en god og pedagogisk måte retter oppmerksomheten på faglighet og mellommenneskelige faktorer som er så viktige å forstå for å skape god dynamikk i styret. En lettlest og underholdende bok.

  – Nils Aadland, direktør Samfunns­kontakt Salmon Group

   

  Rik bok stappet med konkrete verktøy for utvikling av styrets prestasjon. Dersom styret tar dem i bruk, er jeg sikker på at både styret og virksomheten vil se bedre resultater. La alle i styret lese boken.

  – Victoria Rahlff, Partner Centigo

  Special Price kr 898,00 Spar kr 300,00 ( veil. pris kr 1 198,00 )
  ISBN:
  9788271464301
  Forfatter:
  Vidar Top
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
  2023
 2. Konflikter på arbeidsplassen
  Konflikter på arbeidsplassen
  Eli Rongved og Kjersti Oddvarsdatter Sæther

  – lederens håndtering steg for steg

  Avbestillingsfrist: 5. oktober

   

  Konflikter på arbeidsplassen – en veiviser i konflikthåndtering

  Når konflikter i arbeidslivet ødelegger, må du som leder gripe inn. Denne boken gir ledere praktisk hjelp til saksbehandling av konflikter i arbeidslivet, steg for steg, og med lovverket som veiviser. Hvert kapittel innledes med et praktisk eksempel fra temaer som klage om mobbing, håndtering av seksuell trakassering, korrigering av den vanskelige medarbeideren og behandling av anonyme varsler.

   

  Bokens eksempler og praktiske veiledning gjør steg-for-steg-metoden forståelig også for andre enn lederen – som verneombud, tillitsvalgte, HR-ansatte og bedriftshelsetjenester.

   

  I tillegg inneholder boken sjekklister for saksbehandlingen, maler for rapporter og andre konkrete råd.

   

  Konflikter på arbeidsplassen er skrevet med utgangspunkt i forfatternes praksis fra arbeidslivet og konkrete erfaringer, og er derfor både lettlest og levende.

   

  ......

   

  Kjersti Oddvarsdatter Sæther er utdannet lege og spesialist i arbeids­­medisin. Hun er oberstløyt­nant og har jobbet som bedrifts­lege i Forsvaret siden 1997.

   

  Sæther underviser ledere på alle nivåer i arbeidslivets spilleregler og konflikt­håndtering. Hun bistår arbeidsgivere i behandling av varslingssaker.

   

  Eli Rongved er spesialist i psykomotorisk fysioterapi, men har også mastergrad i praktisk kunnskap. Hun er HMS-rådgiver og instruktør i interaktive metoder, og arbeider innen både veiledning og forebygging.

   

  Rongved har vært medforfatter av flere lærebøker og opplærings­filmer innen fysioterapi og veiledning.

  Special Price kr 448,00 Spar kr 150,00 ( veil. pris kr 598,00 )
  ISBN:
  9788271464318
  Forfatter:
  Eli Rongved og Kjersti Oddvarsdatter Sæther
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
  2023
 3. Hva var det jeg sa? II
  Hva var det jeg sa? II
  Trygve Hegnar

  Månedens bonusbok

  Avbestillingsfrist: 5. oktober

   

  Om å løpe og kjøpe bolig og andre økonomiske spørsmål

  Denne boken er et utvalg av 750 av Trygve Hegnars ledere. Utvalget favner vidt, med temaer som spenner fra børs, politikk og næringsliv til kunst, kongefamilie og landbruk, og gir et godt bilde av hans virke som lederskribent. Boken gir en god innsikt i en lang rekke temaer. 

  Han omtales som redaktør, utgiver, samfunnsdebattant og investor. Lederskribent er kanskje en like presis betegnelse. Hele 10.000 lederartikler har Trygve Hegnar skrevet siden starten i 1971, først i Kapital og siden i Finansavisen. Virksomheten er faktisk trappet opp de siste årene, et lite vitnes-byrd om virketrang utover det vanlige.

  I forbindelse med Trygve Hegnars 60-årsdag i 2003 utga vi en samling med 600 av hans ledere i boken Hva var det jeg sa?. Boken solgte 15.000 eksemplarer. I forbindelse med hans 75 årsdag, utgav vi et utvalg av 750 ledere skrevet de siste 15 årene. Utvalget favner vidt, med temaer som spenner fra børs, politikk og næringsliv til kunst, kongefamilie og landbruk, og gir et godt bilde av hans virke som lederskribent. Her er de store sakene, de gjennom-gående linjene og de personlige kjepphestene – og ikke minst engasjementet og skrivegleden.

  TRYGVE HEGNAR (født 1943) er en klassisk publisher. Han kombinerer det redaksjonelle og kommersielle ansvaret gjennom å være ansvarlig redaktør i både Kapital og Finansavisen og samtidig være administrerende direktør i Hegnar Media, der også Hegnar.no, InteriørMagasinet og Hegnar Medias bokforlag inngår. Gjennom Periscopus eier han dessuten blant annet ABC Startsiden, båtprodusenten Windy, Holmen Fjordhotell og eiendom. Av utdannelse er Trygve Hegnar sivil-økonom fra universitetet i Mannheim. Tids-skriftet Kapital etablerte han i mars 1971, etter to år som forsker på Transport-økonomisk institutt og ett år som direksjons-sekretær i Oslo Sporveier. Finansavisen så dagens lys i 1992, da han avsluttet et fireårig engasjement som toppsjef i cruiserederiet Norwegian Cruise Line. Trygve Hegnar er også styreleder i Hurtigruten og har tidligere vært det ved Ullevål sykehus.


  Tidligere bøker av Trygve Hegnar:

  ·        Bytrafikk – håp eller kaos? Gyldendal 1971

  ·        Hvordan man unngår skatt Kapital’s Litteraturservice 1973

  ·        Kunst og kunstkjøp Kapital’s Litteraturservice 1977

  ·        Vebjørn Tandberg Gyldendal 1980

  ·        Hva var det jeg sa? Hegnar Media 2003

  Special Price kr 249,00 Spar kr 149,00 ( veil. pris kr 398,00 )
  ISBN:
  9788271463526
  Forfatter:
  Trygve Hegnar
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
  2018
Hegnar Media Bokklubb © 2019