Månedens bøker

 1. Jakten på digital innsikt
  Jakten på digital innsikt
  Truls Berg

   –        en overlevelsesguide

  Avbestillingsfrist: 17.august

  Digital innsikt og økt innovasjonskraft etterspørres som aldri før, men hva innebærer dette for deg og meg – og for generasjon Y, som allerede i 2025 utgjør over 75% av arbeidsstyrken?

  Verden endres i ekspressfart, gårsdagens sannheter gjelder ikke lenger. Før investerte vi i tid for å spare penger, nå investerer vi penger for å spare tid. Det ligger derfor store muligheter i å skape innovative produkter og tjenester som er tidsbesparende, kostnadsreduserende og verdiskapende. Fremtiden er digital og nettverksbasert, og innsikt i hva som skjer, og ikke minst hvorfor det skjer, har aldri vært viktigere. 

  Boken tar også for seg tre seiglivede myter som bør avlives, fem megatrender som styrer det meste av det som skjer i kongeriket og syv skift de færreste av oss har tatt inn over seg. Som om ikke dette er nok, oppfordrer forfatteren oss alle til å foreta tre nasjonale løft før det er for sent: Hans påstand er at Norge sårt trenger et inspirasjonsløft,      et innovasjonsløft og et innsiktsløft.

  Vi er på reise mot en tid der det digitale og det grønne skiftet vil smelte sammen. Underveis vil vår selvinnsikt utvikles, verdisystemene endres og samfunnet forandres. Din suksess vil være et resultat av din evne til å utnytte potensialet som ligger i økt digital innsikt – og innovasjonskraft.  

  Jakten på digital innsikt og økt innovasjonskraft er en overlevelsesguide for norske endringsagenter som har innsett at nye tider krever nye grep. 

   

  Truls Berg er en norsk seriegründer, tidligere konsernsjef og forfatter, med mer enn 30 års erfaring fra IT-bransjen. Han innehar en rekke styreverv, er en hyppig brukt foredragsholder og er fast kronikør i Computerworld og InnoMag. Truls Berg er leder av Open Innovation Lab of Norway og leder også Standard Norges komite for Innovasjonsledelse. Han er dessuten styreleder i Nasjonalt Innovasjonsråd, og er i tillegg medlem i Dataforeningens Rosingkomite og tidligere leder for IT-politisk råd. Han er også eneste nordmann på listen over «Top 50 Global Thought Leaders and Influencers on Emerging Technology».

  Truls har så langt vært med på å starte 13 virksomheter, blant annet Component Software (nå Affecto), Integrate, Comperio, bWise, Inspirator og Movation. I tillegg har han bistått en rekke andre oppstartsbedrifter.

   

  Special Price kr 524,00 Spar kr 174,00 ( veil. pris kr 698,00 )
  ISBN:
  9788271463977
  Forfatter:
  Truls Berg
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
 2. Eiendomsinvesteringer fra A til Å
  Eiendomsinvesteringer fra A til Å
  Øystein Ringen-Vatnedalen

  Avbestillingsfrist: 17. august

  Din guide til verdiskapning
  i eiendomsmarkedet

   

  Forord av Pål Georg Gundersen, Ivar Koteng og Olav H. Selvaag

   

   

  Eiendomsinvesteringer fra A til Å omhandler kunnskap om det som skal til for å lykkes som eiendomsinvestor og -utvikler. Den tilbyr en personlig guide til eiendomsinvesteringer, med vekt på bred bransjeinnsikt og faglig inspirasjon for deg som har ambisjoner innen eiendom.

   

  Boken kan fint leses av både nybegynnere i feltet samt mer garvede investorer. Den kan også i stor grad leses uavhengig av konjunkturer og trender, da mye av innholdet har en universell karakter. Samtidig søker innholdet å utfordre deg til å reflektere rundt din egen rolle som investor, slik at lærdommen kan tilpasses din virkelighet.

   

  En andel av artiklene er publisert i tidsskriftet Kapital, med korte og poengterte gjennomganger av faktorer som har betydning for vellykkede eiendomsinvesteringer. Ikke unaturlig er også Covid-19 viet endel oppmerksomhet i boken, da pandemien har satt sine spor også i eiendomsbransjen.

   

  Eiendomsinvestorene Pål Georg Gundersen, Ivar Koteng og Olav H. Selvaag har bidratt til boken med hvert sitt forord. Deres personlige reiser i dette landskapet tjener utmerket som bakteppe for mange av bokens kapitler.

   

  Øystein Ringen-Vatnedalen er eier av Senter for eiendomsfag, som er eiendoms­bransjens kompetansesenter. Denne arbeidserfaringen har bragt ham i tett kontakt med en vesentlig andel av private og offentlige eiendoms­organisa­sjoner, i deres søken etter oppdatert og praktisk eiendomskompetanse. Tidligere har Øystein hatt stillinger som kommersiell eiendomsutvikler i henholdsvis Forsvarsbygg, Skanska Bolig og Block Watne, i tillegg til en rolle som fagsjef i Tekna Samfunnsutviklerne.

   

  Øystein er utdannet jordskiftekandidat fra Norges miljø- og biovitenskap, med master i arealplanlegging. I tillegg har han en Executive MBA i økonomisk styring og ledelse fra Norges Handelshøyskole, samt tilleggsstudier i by- og regionplanlegging fra California Polytechnic State University. Han har tidligere tatt initiativ til flere lærebøker om eiendom, er ekstern sensor i eiendomsutvikling og har vært fast bidragsyter i tidsskriftet Kapital siden 2017.

   

  Special Price kr 524,00 Spar kr 174,00 ( veil. pris kr 698,00 )
  ISBN:
  9788271463960
  Forfatter:
  Øystein Ringen-Vatnedalen
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
Hegnar Media Bokklubb © 2019