Månedens bøker

 1. Ledere i lockdown
  Ledere i lockdown
  Atholl Duncan

  Ledere i lockdown

  Avbestillingsfrist 29. september. 

  Historier fra innsiden om Covid-19
  og det nye forretningslivet

   

  100 DAGER SOM RYSTET FORRETNINGSVERDENEN

  Ledere i lockdown er et unikt innblikk gitt av kvinnene og mennene som sto i frontlinjen og ledet forretningsverdenens kamp mot Covid-19. Fra New York via Singapore og Hongkong til Londons City fanger den inn et bemerkelsesverdig øyeblikk da den globale økonomien bråstanset i kampen for å stoppe et dødelig virus. Disse førstehåndsberetningene fra 100 dager med lockdown forteller historier om lederskap i en krise. De formidler også visdommen til noen av verdens mest reflekterte bedriftsledere der de spår hvordan verden vil bli endret på grunn av Covid-19. I disse dyptpløyende intervjuene hører vi fra ledere som adm. dir. Mark Thompson i New York Times, personal­direktør Leena Nair i Unilever, pleiehjemleder sir David Behan, Stagecoach-gründer sir Brian Souter, personaldirektør Nupur Mallick i Tata, WHOOP-gründer Will Ahmed og den unge, banebrytende venture-kapitalisten Pocket Sun.

   

  Et fengslende innblikk i en bemerkelsesverdig tid. Disse historiene fanger inn de unike utfordringene som møtte bedriftsledere under Covid-19-krisen, og presenterer en krystallkule som ennå ikke har sagt sitt om hvordan verden vil forandre seg i fremtiden.

  – Kirsty Wark, nyhetsoppleser i bbc og journalist

   

  Atholl Duncan er aktuell og innsiktsfull, og når inn under huden på ledere som beveger seg i det mest utfordrende forretningsklimaet på årtier. Helt nødvendig lesning.

  – LIam Kelly, næringslivskorrespondent i The Sunday Times

   

  Pandemien ga oss en klar beskjed om at verden må forandres. Denne boken forteller oss hvordan.

  – Jeremy Campbell, administrerende direktør i Black Isle Group

   

  Midt oppe i en global, oppskakende krise gir denne boken en omfattende innsikt i den positive besluttsomheten og muligheten som definerer lederskap i en slik situasjon. De syv temaene den setter søkelyset på, er det helt grunnleggende å forstå for ledere fra alle sektorer i den post-pandemiske fremtiden.

  – Generalløytnant Richard Nugee, innehaver av Victoria-ordenen, Order Of The Bath, Order Of The British Empire, tidligere stabssjef i det engelske forsvarsdepartementet

   

  Atholl Duncan bruker sin utstrakte erfaring fra et tiår med coaching av CEOer, CFOer og nye, lovende ledere i en rekke lederroller. For tiden er han styreformann i tre organisasjoner: Black Isle Group, UK Coaching og Scottish Salmon, som representerer en sektor i britisk økonomi som er verdt en milliard pund.

  Duncan er ledercoach utdannet ved Insead, Harvard og Cranfield, der han studerte lederskap, strategi, emosjonell intelligens, gruppedynamikk, organisasjonspolitikk, leder­coaching og system-psykodynamikk. Han er også spesialisert i personlig merke­varebygging og presentasjonsteknikk. Han elsker å «si makten et sannhetens ord».

  Special Price kr 411,00 Spar kr 138,00 ( veil. pris kr 549,00 )
  ISBN:
  9788271463984
  Forfatter:
  Atholl Duncan
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
 2. Styreguiden
  Styreguiden
  Vidar Andersen

  Styreguiden

  – din guide til ansvarlig styrearbeid

  Inkl. maler til nedlastning

  Avbestillingsfrist 29. september. 

   

  Styreguiden er en bok som er lett å lese, forstå og ha nytte av gjennom gode verktøy og 55 praktiske og gode maler som du enkelt kan implementere i eget styre og egen virksomhet.

   

  Forfatterens mål med Styreguiden er å belyse temaer, områder og spørsmål som gode styrer prioriterer, samt dele råd, tips og erfaringer.

   

  • Styrearbeid handler om verdiskapning.
  • Styrets kultur, ledelse, arbeidsform og sammensetning er de
   viktigste faktorene for styrets bidrag til verdiskapning.
  • Det er en klar sammenheng mellom styrets sammensetning
   og et selskaps langsiktige resultater.

   

  Økt profesjonalitet i styret ønsker alle virksomheter, men svært få lykkes med dette uten en konkret handlingsplan, struktur og metodikk. Styreguiden vil hjelpe deg til å dette på plass, slik at styret kan sette søkelys på de viktige veivalgene de står overfor.

   

  Det benyttes ofte mye tid på feil saker i mange styrer, samt at det viktige arbeidet rundt strategi ikke blir prioritert tilstrekkelig og satt på styrets agenda. Denne boken fokuserer på disse temaene.

   

  Boken er basert på forfatterens lange erfaring som styreleder, styremedlem, regnskaps­fører, økonomisjef, konsulent, rådgiver, foredragsholder og deltager på utallige styre­møter i næringslivet.

   

  Temaer boken tar for seg er blant annet:

  • Innføring og profesjonalisering av styrearbeidet
  • Praktisk styrearbeid – økt effektivisering
  • Verktøy og maler
  • Råd og tips.

   

  Styreguiden er boken som passer for alle som ønsker å profesjonalisere styrearbeidet, om du er eier, styreleder, styremedlem, advokat, konsulent, regnskapsfører, daglig leder, rådgiver eller ønsker å lære mer om styrearbeid og ledelse.

   

  Med boken følger digital tilgang til MALER, SJEKKLISTER og MODELLER som vil være uvurderlige verktøy i profesjonaliseringen av styrearbeidet.

  www.hegnarbok.no/styreguiden

   

  Vidar Andersen er diplomøkonom fra Bedrifts­økonomisk Institutt med spesialisering innenfor økonomi, regnskap og skatt, samt revisorutdannelse. Partner og autorisert regnskapsfører i Concepta Partner AS. Praksis og arbeidserfaring som økonomisjef Teknisk Drift i Fredrikstad kommune, økonomi­sjef Horn Yrkes­klær AS, samt adm.dir. i Blåkläder AS. Bred erfaring fra styreverv i SMB-bedrifter. Eier av Styreguiden AS og forfatter av flere andre styrebøker, bl.a. Styrearbeid på 1-2-3, Likviditet på 1-2-3 og De viktigste styrespørsmålene. Aktiv foredrags- og kursholder innenfor styre- og økonomiområdet.

  Special Price kr 1 348,00 Spar kr 450,00 ( veil. pris kr 1 798,00 )
  ISBN:
  9788271463991
  Forfatter:
  Vidar Andersen
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
Hegnar Media Bokklubb © 2019