Månedens bøker

 1. Slik vinner du styrerommet
  Slik vinner du styrerommet
  Vidar Top

  Avbestillingsfrist: 8. juni

  Forord av Harald Norvik
  Møt Stein Erik Hagen, Kristin Clemet, Knut Vollebæk og flere kjente styreprofiler

   

  I denne boken får du både lese og møte noen av landets mest profilerte ledere. Med QR-koder inviterer Vidar deg til å se og høre dem fortelle sine mest personlige og spennende historier, og hva de lærte underveis.

  Boken er fylt med videoer fra noen av norges mest erfarne og profilerte styremedlemmer og ledere.

  I en unik og lettlest fremstilling av ny forskning får styre og ledelse tydelige premisser for verdiskapning og bærekraftige resultater. Fengende historier og eksempler fra hverdagen munner ut i praktiske ferdigheter og konkrete råd. Du inviteres inn i varmen blant norske ledere og styremedlemmer.

  Bruk nettverket og prinsippene boken gir til å videreutvikle dine evner og styrke din posisjon.

  Boken lever for øvrig sitt eget liv, og mediebiblioteket vokser med stadig nye bidrag fra ledere i norsk næringsliv. Som leser kommer du på innsiden og kan også selv delta. Har du en historie å fortelle? Hvilke råd vil du gi? Bli med!

  Gjennom sin tilnærming til rollen som styremedlem hjelper Vidar oss til en bedre forståelse av hvordan vi kan skape en positiv dynamikk blant styremedlemmene og mellom et styre og en ledelse. Boken er lettlest og morsomt skrevet på en måte som gir mange aha-opplevelser.

  – Knut Vollebæk, diplomat og tidligere utenriksminister

  ......................................

  Et aktivt styre er et godt styre. Etter å ha lest boken tenkte jeg på et sitat av Winston Churchill som kanskje oppsummerer innholdet: «I ought to have known. My advisers ought to have known, and I ought to have been told, and I ought to have asked.»

  – Odd Knustad, partner EY

  En varm, underholdende og lærerik bok om styrearbeid? Ikke mulig! Jo, Vidar Top har klart akkurat det. Han tar oss gjennom de ulike aspektene i styrearbeidet og beskriver samspillet, utfordringen og de menneskelige aspektene som er avgjørende for styrets arbeid – med humor, alvor og faglig tyngde. Dette er en styrebok som burde vært på blå resept for oss alle. Styremedlem eller ikke.

  – Ingvil Smines Tybring-Gjedde, tidligere samfunns­sikkerhetsminister

  Vidar Top treffer blink, ikke bare for styret, men også ledergruppen og hele virksomheten. Jeg kjenner meg igjen hele veien og tar med meg en stor mengde praktiske råd jeg kan ta i bruk med umiddelbar virkning. Anbefales!

  – Hanne Løvli, HR-direktør Stendi

  Denne boken dekker et savn. En bok som på en god og pedagogisk måte retter oppmerksomheten på faglighet og mellommenneskelige faktorer som er så viktige å forstå for å skape god dynamikk i styret. En lettlest og underholdende bok.

  – Nils Aadland, direktør Samfunns­kontakt Salmon Group

  Rik bok stappet med konkrete verktøy for utvikling av styrets prestasjon. Dersom styret tar dem i bruk, er jeg sikker på at både styret og virksomheten vil se bedre resultater. La alle i styret lese boken.

  – Victoria Rahlff, Partner Centigo

  ......................................

  Vidar Top har fasilitert styrer og ledergrupper i 20 år. Rollen som kurs- og foredragsholder for mange av Fortune100 har tatt ham til 27 land verden over. Med perioder av 160 reisedøgn i året har han mange historier å fortelle.

  Til daglig jobber han som forsker og Master Trainer i VitalSmarts, et internasjonalt forskerteam som i 40 år har studert sammenhengene mellom adferd og resultater.

   

  Special Price kr 898,00 Spar kr 300,00 ( veil. pris kr 1 198,00 )
  ISBN:
  9788271463953
  Forfatter:
  Vidar Top
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
 2. Mangfoldskapitalisme - ny utvidet utgave
  Mangfoldskapitalisme - ny utvidet utgave
  Olav Haraldseid

   Avbestillingsfrist: 8. juni

  Mangfoldskapitalisme kaster lys over hvordan mangfold kan være lønnsomt for organisasjoner og næringsliv. Den retter seg mot de ledere som ønsker å styrke prestasjoner gjennom et sterkere team av kompletterende ferdigheter og mot relevante fagpersoner eller støttefunksjoner.

  Mangfold i denne boken går utover de tradisjonelle vinklingene på kjønn og etnisitet. Det mest prestasjonsfremmende av mangfold er kanskje ikke det man kan se, men det som finnes av ulikhet i hodet til hver enkelt i form av kunnskaper, ferdigheter, personlighet og holdninger. Forfatteren hevder ellers at man må være litt spesiell for å oppnå noe helt spesielt, og han tar oss med på en reise hvor han blant annet argumenterer for at annerledeshet og til og med diagnoser kan være viktige konkurransemessige fortrinn i en bedrift.

  Boken inneholder en rekke praktiske eksempler på hvordan du som leder kan øke selskapets inntjening gjennom et mer prestasjonsfremmende mangfold i din avdeling eller ditt selskap – og den gir deg konkrete ideer på hvordan kan få til endringer i praksis på individ- og gruppenivå.

  Adferdsendring hos individer er en krevende øvelse som er avhengig av ulike korrigeringer av selskapets rammebetingelser. Man trenger en vennlig påminnelse eller en dytt i riktig retning for å endre vaner – gjerne kalt «nudging». I tillegg må man jobbe med å skape større psykologisk trygghet i selskapene slik at mennesker våger å gjøre endringer. Sist, men ikke minst må man skape en kultur hvor man er interessert i og lytter aktivt til andre menneskers perspektiver.

  Boken gir deg også innsikt i hvordan du kan få til endringer i praksis på individ- og gruppenivå. Den tar for seg viktige rammebetingelser i form av en «growth mindset»-kultur som en forutsetning for å få til endringer, og den hjelper deg med å finne de riktige dytterne – «nudging» for å endre vaner på individnivå.

   

  Olav Haraldseid jobber i dag som daglig leder i Olav Haraldseid AS med assessments, ledertrening og foredrag. Han har de siste 20 år jobbet som       HR-direktør i store norske konsern som Equinor ASA – Naturgass, NorgesGruppen ASA, Circle K Europa og Apotek1. Olav har hovedfag i idrettspsykologi fra Norges Idrettshøyskole med fordypning holdninger og motivasjonsgrunnlag hos toppidrettsutøvere i verdenstoppen. Han tidligere også vært landslagstrener i bordtennis i 7 år og opplæringssjef i ICA Norge. Olav har mottatt ANFOs Ugle – beste foredrags­holder, stemt frem av deltagere gjennom et år, og har også blitt tildelt HR Norges kompetanse­pris.

  Olav mener at mangfold er et viktig virkemiddel for å styrke konkurransekraft, og det vil bli helt nødvendig å benytte denne muligheten for å klare seg godt i fremtidens konkurranse. Da må man imidlertid forstå at mangfold er mer enn det man kan se og lett kan måle, som kjønn og etnisitet, selv om det også er viktige dimensjoner innenfor begrepet mangfold. Mye av det viktigste innenfor mangfold sitter nemlig i hodet på folk, som ulik kunnskap, personlighet, ferdigheter, holdninger med mer.

  En større spennvidde av mangfold styrker kunde­service, medarbeidertilfredshet, beslutningstagning, innovasjonsevne og rekruttering av topp talenter i en bedrift. Det handler ikke lenger om å tolerere mangfold – det handler om å kapitalisere på mangfold, gjennom å bygge sterkere team av kompletterende ferdigheter i næringslivet.

  Special Price kr 448,00 Spar kr 150,00 ( veil. pris kr 598,00 )
  ISBN:
  9788271463946
  Forfatter:
  Olav Haraldseid
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
Hegnar Media Bokklubb © 2019