Månedens bøker

 1. Den digitale styreverden
  Den digitale styreverden
  Tarjei Alvær Heggernes, Arne Selvik

  Spørsmål og svar om digitale transformasjoner

  Avbestillingsfrist: 26.august

  Hva menes med teknisk gjeld, Gutenberg-øyeblikk og digitale tvillinger? Hva vet styret om hvor godt virksomhetens data er benyttet – enn si beskyttet? Hvem deler vi dataene med? Hva er de verd? Hvordan ligger vi an i digitaliseringsprosessen? Hva er forskjellen mellom en digital moteløve og en digital mester?

   

  Dette er noen av mer enn 100 styrespørsmål og -tema du kan lære mer om i denne boken. Erfarne styremedlemmer og fagfolk deler sine tanker og ideer om hva som kreves av medlemmer i det forfat- terne kaller den digitale styreverden.

   

  Denne boken er en inspirasjonskilde til å stille gode spørsmål i styrerommet. Styrer er i bunn og grunn lærende organisasjoner, men samtidig er styrearbeidet et praksisfelt. Forfatterne byr både på norske og internasjonale erfaringer og praksiser som alle styre- medlemmer kan lære noe av.

   

  Digitalt modne styrer lærer av egne og andres erfaringer, men de prøver sjelden å kopiere andres suksess. De beste styrene identifiserer virksomhetens kjernekompetanse, og sørger for å beskytte og videreutvikle intellektuell kapital i form av lisenser, patenter, varemerker, omdømme, prosesser og systemer. Digitalt oppegående styremedlemmer stiller utfordrende spørsmål til hverandre og til ledelsen. Gjennom utfordring og undring kan styrene komme på offensiven i en spennende og krevende digital virkelighet.

   

   

  Tarjei Alvær Heggernes er førstelektor ved Handelshøyskolen BI. Han underviser i og forsker på digital strategi og digitale transformasjoner. Tarjei har blant annet utgitt den svært populære læreboken Digital forretningsforståelse, og står også bak podkasten med samme navn.

   

  Arne Selvik er en nestor innen styre- arbeid i Norge. Han har lang erfaring fra styrearbeid i private og offentlige virksom- heter i inn- og utland. Arne har vært sentral i å utvikle styrearbeid og ledelse som fag, blant annet gjennom AFF ved Norges Handelshøyskole. Han har skrevet flere bøker, deriblant Ledelse på hjernen

  og Styreverden.

   

  Special Price kr 411,00 Spar kr 138,00 ( veil. pris kr 549,00 )
  ISBN:
  9788271464165
  Forfatter:
  Tarjei Alvær Heggernes, Arne Selvik
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
  2022
 2. Rik på gjeld
  Rik på gjeld
  Pål Ringholm
  Avbestillingsfrist: 26.august
  • Hvordan bli rik (nok) på obligasjoner
  • Hvordan renter påvirker aksjer
  • Hvordan spå nedturer
  • … og hvordan gjeld og altfor lave
   renter har skapt en boble

   

  Skal du bry deg om rente- og gjeldsmarkedet? Det skal du! For verdens største kapitalmarked er ikke å kimse av. Det er et marked som har finansiert konger, kriger og bedrifter gjennom tusener av år. Kredittmarkedet fyrer opp oppgangsperioder, og avslutter dem like brått når gjelden må betales tilbake. Renter er finansmarkedets nav. Det som har bestemt kapitalens pris siden Babylon. Et marked som i seg selv spår mye bedre om fremtiden enn selv den mest profilerte økonom.

   

  Boken gir en lettfattet, men samtidig solid, fremstilling av viktige aspekter ved gjeld. Først hvordan du kan utnytte den til din egen fordel gjennom å tjene penger på den. Det kan du nemlig. Det er bare noen begreper du må få tak på. Kan du disse, åpner det seg et hav av muligheter. Det er ingen grunn til at proffene skal få lov å traktere markedet for gjeld – obligasjoner –  på egen hånd.

   

  Men gjelden har også sine mørke sider. Og denne gangen er det virkelig alvor. Hva skal du gjøre når inflasjonen ankommer sammen med høyere renter? Har sentralbanken denne gangen gjort en av sine største bommerter? Kommer det til å gå bra med all verdens statsgjeld (spoiler – neppe)? Det er kanskje en smule mye boliglån enkelte steder også her i Norge? Ja, kan det rett og slett tenkes at storhetstiden for aksjer er bak oss? Denne enestående perioden som har vart siden subprime-krisen? Hjulpet av historiske lave renter og en verden som har blitt overstrømmet av likviditet.

   

  En av de største kreditt- og rentefestene gjennom de siste 750 år er nå over. Selv vårt oljefond er utsatt. Du derimot må lære deg hva obligasjoner er. Heller rik på gjeld enn død på kreditt.

   

  Pål Ringholm har nesten 30 års erfaring fra det norske bank- og finansmarkedet. Han er vinner av samtlige årlige kåringer som Norges beste kredittanalytiker siden bladet Kapital startet kåringen. Ringholm har ved flere anledninger vært på topp tre-listen både som Norges beste makroøkonom og som beste aksjestrateg. Han er i tillegg blitt rangert som Norges beste finansanalytiker uavhengig av kategori. Ringholm var en av de få innen norsk finans som i boken Makteliten – Norges 252 mest innflytelsesrike personer – ble tatt inn på listen. Han er i dag ansatt som investeringsdirektør i PKH – en pensjonskasse med rundt 40 milliarder kroner under forvaltning.

   

   

  Special Price kr 523,00 Spar kr 175,00 ( veil. pris kr 698,00 )
  ISBN:
  9788271464172
  Forfatter:
  Pål Ringholm
  Forlag:
  Hegnar Media
  Språk:
  Bokmål
  Utgivelseår:
  2022
Mobile No. Without Country Code i.e 9898989898
Do you have an Account?
Enter One Time Password
One Time Password (OTP) has been sent to your mobile,please enter the same here to login.
Do you have an Account?
Mobile No. Without Country Code i.e 9898989898
Enter One Time Password
One Time Password (OTP) has been sent to your mobile,please enter the same here to login.
Hegnar Media Bokklubb © 2019