Strategiboken

Erik Wilberg
Special Price kr 486,00 Spar kr 163,00 ( veil. pris kr 649,00 )
På lager Antall: 9991
SKU
1520420

Avbestillingsfrist: 25. januar

Alt du behøver å vite for ledere og styremedlemmer

 

Denne strategiboken er skrevet for ledere og styremedlemmer. Den er litt annerledes enn andre strategibøker ved at den legger større vekt på å forstå omgivelsene, og dennes innflytelse på strategi­valgene. Og i tillegg gir den en praktisk innføring i mange strategiske begreper.

Boken tar for seg en femtrinns modell for strategisk planlegging, og legger stor vekt på analyse av omgivelsesfaktorer. Her finnes en rekke analysemodeller. Den belyser også hvordan man kan identifisere og håndtere risiko.

 

Forfatteren ser på hvordan man setter sammen en analyse, og bruker fire ulike verdiskapningsmodeller for å kunne tenke litt annerledes enn den klassiske verdikjeden. Det finnes nemlig tre andre modeller. Og det legges også vekt på hvordan strategiske prosesser kan gjennomføres i praksis. Strategi medfører i all hovedsak endringer, og boken tar for seg forhold rundt dette.

 

En rekke eksempler brukes, mange av dem fra forfatterens lange praksis og interesse for mediebedrifter – men som også er allmenngyldige. Blant annet viser den forskjellen på trendfremskrivninger og scenarioer. Det er også en rekke tabeller, sjekklister og figurer som skal stimulere leserens strategiske og kanskje også kritiske tankegang. Boken egner seg godt som litteratur for ledere på alle nivåer, og for styremedlemmer – enten nye eller erfarne.  Den er holdt i et lettlest språk og kan leses både i sin helhet og som oppslagsverk.

 

Erik Wilberg (f.1951) er utdannet ved Handelsakademiet og senere en MBA (mastergrad) og DBA (doktorgrad) ved Henley Business School i England. Han har en lang karriere innen medievirksomheter bak seg, og har jobbet som leder og senere som konsulent i eget firma i mer enn 25 år, med oppdrag rundt om i Norden. Siden 2005 har han vært tilknyttet BI som førsteamanuensis (Associate Professor) og senere som dosent (Teaching Professor) med hovedvekt på undervisning i strategi og ledelse. Han har også gjesteforelest ved universiteter i Sverige og Danmark. Han er nå fra 2020 dosent emeritus.

 

Erik har vært mye benyttet som mediekommentator i aviser, radio og TV.

Mer informasjon

Mer informasjon
ISBN 9788271464226
Forlegger Hegnar Media
Språk Bokmål
Forfatter Erik Wilberg
Release Year 2023

Produktvurderinger

Write Your Own Review
Du vurderer:Strategiboken
Hegnar Media Bokklubb © 2019