Rik på gjeld

Pål Ringholm
Special Price kr 298,50 Spar kr 399,50 ( veil. pris kr 698,00 )
På lager Antall: 9892
SKU
1520414
  • Hvordan bli rik (nok) på obligasjoner
  • Hvordan renter påvirker aksjer
  • Hvordan spå nedturer
  • … og hvordan gjeld og altfor lave
    renter har skapt en boble

 

Skal du bry deg om rente- og gjeldsmarkedet? Det skal du! For verdens største kapitalmarked er ikke å kimse av. Det er et marked som har finansiert konger, kriger og bedrifter gjennom tusener av år. Kredittmarkedet fyrer opp oppgangsperioder, og avslutter dem like brått når gjelden må betales tilbake. Renter er finansmarkedets nav. Det som har bestemt kapitalens pris siden Babylon. Et marked som i seg selv spår mye bedre om fremtiden enn selv den mest profilerte økonom.

 

Boken gir en lettfattet, men samtidig solid, fremstilling av viktige aspekter ved gjeld. Først hvordan du kan utnytte den til din egen fordel gjennom å tjene penger på den. Det kan du nemlig. Det er bare noen begreper du må få tak på. Kan du disse, åpner det seg et hav av muligheter. Det er ingen grunn til at proffene skal få lov å traktere markedet for gjeld – obligasjoner –  på egen hånd.

 

Men gjelden har også sine mørke sider. Og denne gangen er det virkelig alvor. Hva skal du gjøre når inflasjonen ankommer sammen med høyere renter? Har sentralbanken denne gangen gjort en av sine største bommerter? Kommer det til å gå bra med all verdens statsgjeld (spoiler – neppe)? Det er kanskje en smule mye boliglån enkelte steder også her i Norge? Ja, kan det rett og slett tenkes at storhetstiden for aksjer er bak oss? Denne enestående perioden som har vart siden subprime-krisen? Hjulpet av historiske lave renter og en verden som har blitt overstrømmet av likviditet.

 

En av de største kreditt- og rentefestene gjennom de siste 750 år er nå over. Selv vårt oljefond er utsatt. Du derimot må lære deg hva obligasjoner er. Heller rik på gjeld enn død på kreditt.

 

Pål Ringholm har nesten 30 års erfaring fra det norske bank- og finansmarkedet. Han er vinner av samtlige årlige kåringer som Norges beste kredittanalytiker siden bladet Kapital startet kåringen. Ringholm har ved flere anledninger vært på topp tre-listen både som Norges beste makroøkonom og som beste aksjestrateg. Han er i tillegg blitt rangert som Norges beste finansanalytiker uavhengig av kategori. Ringholm var en av de få innen norsk finans som i boken Makteliten – Norges 252 mest innflytelsesrike personer – ble tatt inn på listen. Han er i dag ansatt som investeringsdirektør i PKH – en pensjonskasse med rundt 40 milliarder kroner under forvaltning.

 

 

Mer informasjon
ISBN 9788271464172
Forlegger Hegnar Media
Språk Bokmål
Forfatter Pål Ringholm
Release Year 2022
Write Your Own Review
Du vurderer:Rik på gjeld
Hegnar Media Bokklubb © 2019