Ett liv

Morten Albæk
Special Price kr 149,00 Spar kr 349,00 ( veil. pris kr 498,00 )
På lager Antall: 997
SKU
1520412

 

Hvordan vi glemte å leve et meningsfullt liv

 

I Ett liv stiller filosofen og lederen Morten Albæk spørsmålet hvordan det kan ha seg at vi som et av verdens rikeste og lykkeligste folk samtidig kan være så hardt rammet av mentale problemer, målt ut fra antallet mennesker som lider av stress, angst og depresjon. Han tar for seg forholdet mellom arbeid og fritid, og forestillingen om at et skarpere skille her kan løse problemet.

 

Det er en illusjon at livet kan deles opp i et arbeidsliv og et privatliv, og det er en språklig manipulering som holder oss fanget i en sump av meningsløshet som til slutt gjør oss syke. Albæk har flere forslag til hvordan vi skal redde oss ut av denne eksistensielle hengemyren, men først og fremst handler det om å kjenne forskjellen på tilfredshet, lykke og mening – og sette det siste i sentrum for tilværelsen. Det handler egentlig ikke om å bli tilfreds eller lykkelig, men om å skape et meningsfylt liv.

 

Morten Albæk (f. 1975) er cand. mag. i historie og filosofi fra Aarhus Universitet, og er utdannet i strategisk ledelse ved INSEAD.

Fra 2002 til 2008 var han ansatt i Danske Bank-konsernet, bl.a. som konsulent, avdelingsleder og til slutt som SVP for Customer Insights & Innovation. Fra 2009 til 2015 var han CMO i vindkraftgiganten  Vestas, der han var globalt ansvarlig for markeds-føring og kundetilfredshet.

Morten Albæk er dessuten tidligere assisterende professor i læring, utdannelse og filosofi ved Aalborg Universitet (2008–2019), i tillegg til at han jevnlig opptrer i dagspressen og andre medier.

Han er også en mye brukt foredragsholder innen emner som utdannelse, dannelse, livskvalitet, ledelse, innovasjon, læring m.m.

I dag er Morten Albæk stifter og leder av rådgivningsvirksomheten Voluntās som er spesialisert i å rådgi bedrifter, ledere, fond, styrer og regjeringer om hvordan man skaper, tilpasser og driver meningsfulle organisasjoner, brands, samfunn og en meningsfull planet.

 

Mer informasjon

Mer informasjon
ISBN 9788271464066
Forlegger Hegnar Media
Språk Bokmål
Forfatter Morten Albæk
Release Year 2021

Produktvurderinger

Write Your Own Review
Du vurderer:Ett liv
Hegnar Media Bokklubb © 2019