Bli medlem

Kryptovaluta
Kryptovaluta
Teknologien som får bitcoin og kryptovaluta til å fungere kalles Blockchain, fordi transaksjonene pakkes inn i blokker som former lange kjeder med blokker. Denne unike boken er den første i Norge som dypdykker i både kryptovaluta, bitcoin og teknologien Blockchain som gjør det hele mulig. Dette er en lettlest bok som ikke krever noen tekniske forkunnskaper. Boken inneholder mange interessante historier og forteller på en underholdende måte hva dette fenomenet er.

Boken starter med litt historie om lignende «teknologier» fra 1100-tallet og tar med historien om hvordan bitcoin ble til. Videre inneholder boken litt om rollen til Norges Bank og hva som støtter verdien til de pengene du og jeg bruker i dag når vi handler. Så går boken inn på
• Bitcoin
• Blockchain
• Kryptovaluta og investeringer
• ICO.

Mange mener Blockchain-teknologien har så mye for seg at den vil endre forret-ningsmodellene i de aller fleste bransjer. Det gjelder i alle fall bank og finans, regnskap og revisjon, sjømat og landbruk, logistikk og grensekryssende handel, samt offentlig administrasjon.

Enten du bare er nysgjerrig på hva dette er, ønsker å investere i en form for krypto-valuta eller arbeider et sted som har behov for informasjon om dette, er dette boken for deg.

Marc Andreessen sa til Washington Post i 2015 at «vi kommer til å sitte her om tyve år og snakke om Blockchain-teknologien som vi snakker om internett i dag». Marc er ingen hvem som helst. Han var med på å etablere Netscape, som skapte det virkelige gjennombruddet for internett.

The Economist hadde en utgivelse i oktober 2015 som kalte Blockchain for en «tillitsmaskin». De konkluderte ganske enkelt med at Blockchain rett og slett kommer til å forandre hvordan økonomien i verden fungerer. Den enorme kjeden som bekrefter hvordan tingene fungerer.

Lasse har arbeidet i finans og verdipapirmarkedet siden 1986. Med bakgrunn både fra IT og finans arbeidet han 4 år i PWC, før han startet selskapet Tazett som ble markedsleder i Norge med datasystemer for finansielle investorer, banker og fondsselskaper. Mer enn 50 % av omsetningen i Tazett ble eksportert til finansmarkedet utenfor Norge. Han solgte Tazett i 2000 og startet FinanceCube i 2002, som i 2006 fikk kreativitetsprisen av den Norske Dataforeningen for en innovativ sky-basert tjeneste for finansielle rådgivere og «private banking», den første i Europa, med kunder i 6 land. Lasse skrev bestselgeren «Investeringsguiden» utgitt på Hegnar Media i 2004. FinanceCube ble solgt i 2012, og Lasse har siden 2013 arbeidet i bank, først som konsulent, så som ansatt med strategi for IT, digital banking, Blockchain og Fintech selskaper i Nordea. Fra mars 2017 som forretningspartner for digitalisering i DNB. Lasse har skrevet den mye omtalte boken «Penger fra huleboer til robot» som utkom på Hegnar Media mars 2017. Denne boken er en fortsettelse og fordypning i Bitcoin, Kryptovaluta og Blockchain.

Lasse Meholm har i 2016 og 2017 holdt mer enn 50 foredrag på seminarer både i Norge og utlandet om Blockchain og kryptovaluta.
Økonomiske indikatorer
Økonomiske indikatorer
Med forord av Øystein Børsum

Denne oppdaterte utgaven av Økonomiske indikatorer beskriver 50 av de viktigste indikatorene for deg som ønsker å forstå hvordan Norges økonomi fungerer, hvordan aksje-, valuta- og boligmarkedene påvirkes, og hvordan de korte og lange rentene utvikler seg. 


Denne oppdaterte utgaven av Økonomiske indikatorer beskriver 50 av de viktigste indikatorene for deg som ønsker å forstå hvordan Norges økonomi fungerer, hvordan aksje-, valuta- og boligmarkedene påvirkes, og hvordan de korte og lange rentene utvikler seg. 

Boken viser deg blant annet: 
• hvordan myndighetene manipulerer offentlig statistikk, for å gi inntrykk av at økonomien er sterkere enn det som faktisk er tilfellet 
• hvilke indikatorer Norges beste økonomer, rådgivere og strateger legger mest vekt på 
• elleve indikatorer som har varslet lav- og høykonjunkturer tre–seks måneder før de begynner 
• hvilke makroforhold som har mest å si for børsene, kronekursen og boligmarkedet 
• den beste metoden for å forutsi i hvilken retning og hvor mye de korte rentene vil endre seg 
• hvilke aksjer og sektorer som påvirkes særlig mye av renteendringer, inflasjon, BNP-vekst og svingninger i valutakursene 
• hvordan profesjonelle forvaltere bruker makroøkonomiske tall til å allokere kapital mellom aksjer, obligasjoner og pengemarkedet 
• hvordan du kan bygge dine egne regnearkmodeller til å finne «skjulte» sammenhenger mellom økonomiske indikatorer og ulike verdipapirer 
• hvordan sunn fornuft og observasjoner fra dagliglivet kan hjelpe deg å slå ekspertene 
• grafer som viser hvordan indikatorene har utviklet seg over tid og i forhold til Norges BNP-vekst 
• de beste kildene for gratis informasjon om økonomiske indikatorer fra hele verden. 
• Med andre ord: Økonomiske indikatorer er boken for deg som ønsker å være bedre forberedt på de økonomiske endringene som påvirker alt fra verdien av din bolig til hvor trygg din arbeidsplass er!

Thomas Hilmersen har siden 2007 jobbet som journalist for Finansavisen. Hans arbeids-erfaring omfatter flere år som corporate finance-medarbeider i det globale megler-huset Merrill Lynch i New York og London, samt i KPMGs Oslo-kontor. Han er utdannet ved Loyola Marymount University i Los Angeles (BBA) og Columbia Business School (MBA) i New York. Han har bodd i Norge, Sverige, England, USA, Mexico og Colombia.

Hilmersens øvrige bøker inkluderer Kontrære investeringer, Valutahandel på 123 og Ditt Paradis i utlandet.
På finanskrisens slagmark
På finanskrisens slagmark

Finanskriser oppstår og spiller seg ut, igjen og igjen. Det er viktig å forstå deres årsak og hvordan de kan forutsees.

Islands krise var blant de dypeste. Penger fra verdens finanssentre hadde skylt inn over øya. Nå trakk vannet seg tilbake. I andre land ble finansakrobatenes adferd holdt hemmelig. På Island kom alt ellers skjult til syne. Island tok en annen vei enn andre, dels av tvang og dels av egen vilje. En vei som viste seg å være den raskeste tilbake.

Svein Harald Øygard ble innkalt som midlertidig sentralbanksjef etter at alt hadde kollapset, som en av en håndfull «utlendinger» som noen gang har ledet et annet lands pengevesen. En lov fra 1262 måtte endres. Han kunne nå se alt fra innsiden, og oppleve penge- og verdensmaktenes spill.

Svein Harald var statssekretær da Norge hadde sin krise. Han har jobbet med makroøkonomi i ti år og i næringslivet i 25 år, med erfaringer fra et 30-talls land. Boken inkluderer erfaringene herfra, funn fra 90 intervjuer samt sammenligninger med andre lands kriser.

Makrosjokk har i perioder vært viktigere for investorer enn enkeltsektorenes og enkeltselskapenes utsikter og resultater. Med boken i hånd vil en investor vite hvilke indikatorer som bør følges, generelt og nå. Når det er tid for å selge, sitte stille eller å kjøpe, især i dypet av en krise.

Etterordet, skrevet i samarbeid med Harald Magnus Andreassen, Peter Hermanrud og Pål Ringholm, summerer opp dagens situasjon i Norge og internasjonalt, hva vi har lært om kriser, og hva investorer bør lære av og vokte seg for.

– En viktig bok om alt som skjedde. Øygard skriver prosa som er så klar og økonomisk som i en islandsk saga, og historien han forteller er ikke mindre dramatisk.

– Eva Joly, rådgiver til den islandske spesialetterforskeren


– Svein Haralds fortelling er utrolig drivende (ikke tørr økonomi!), krydret med skarpe observasjoner og usedvanlig presise sarkasmer. Det er rett og slett morsom lesning. Og selvsagt viktig. Og med mye å lære!

– Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom Sparebank 1 Markets

Valutahandel på 1-2-3
Valutahandel på 1-2-3

Lurer du på hvordan spekulanter som George Soros kan tjene milliarder av kroner på valutahandel? Skaper kronekursens kraftige svingninger problemer for din bedrift eller porteføljeforvaltning? Fristes du av utenlandske lån med lavere renter enn dem vi har i Norge?

Denne boken forklarer hvordan valutamarkedene fungerer, hvem som taper og vinner på denne typen handel, samt hvordan du kan tjene – eller spare – penger på kjøp og salg av utenlandsk valuta. Her lærer du blant annet:
  

 • hvordan sentralbankene skaper muligheter for opportunistiske spekulanter valutastrategiene importører og eksportører benytter for å øke sin inntjening. 
 • hvorfor handel med norske kroner ofte er en taperstrategi for kortsiktige investorer hvordan din tidshorisont påvirker hvilke valutainstrumenter du burde satse på 
 • hvorfor din aksjemegler ofte også kan være din beste valutamegler 
 • når “teknisk analyse” fungerer og ikke fungerer 
 • hvordan en “nerdete” analysemetode kan gi deg en konkurransefordel i markedet 
 • hvilke økonomiske indikatorer som har mest å si for valutautviklingen når du burde “gå mot strømmen” – og når en kontrær strategi kan gi store tap praktiske grep for å plassere valutaordrer og styre risikoen i din portefølje 
 • hvordan du måler og bedømmer din avkastning og risiko i markedet hvordan du unngår at store valutasvingninger ødelegger avkastningen i din verdipapirportefølje 
 • hvordan du unngår ubehagelige valutaoverraskelser ved kjøp og salg av utenlandsk bolig eller ved studier i utlandet 
 • hvordan du kan kopiere internasjonale selskapers “dynamiske” valutasikring hvordan du unngår å tape stort på lån i utenlandsk valuta når du burde benytte valutalån og når du burde sky dem som pesten
  ... og mye annet! 


Valutahandel 123 er en uunnværlig bok for deg som ønsker å tjene penger på valutahandel, som eier bolig eller verdipapirer i utenlandsk valuta, eller som vurderer å ta opp valutalån. Ikke kast deg ut i valutamarkedet, som domineres av noen av verdens største og mest suksessrike selskaper, uten å være utstyrt med denne informasjonen!

Thomas Hilmersen har lang erfaring fra finansmarkedene, blant annet som corporate finance-medarbeider i New York og London. Hans utdannelse omfatter en MBA-grad fra Columbia Business School i New York, samt en Bachelor-grad fra Loyola Marymount University i Los Angeles. Han har tidligere utgitt bøkene Kontrære Investeringer og Økonomiske Indikatorer.

Guide til alle finansmarkedene
Guide til alle finansmarkedene
Samtidig står individuelle investorer overfor valg mellom svært kompliserte finansprodukter som det blir stadig vanskeligere å forholde seg til. Smart bruk av finansmarkedene kan ha alt å si for bunnlinjen. Men for å handle smart må du forstå hva du gjør.
 
Guide til alle finansmarkedene gir gode beskrivelser av de forskjellige markedene. Boken ser videre enn til bare aksjer og obligasjoner, og forklarer hensikten med og bruken av terminer og opsjoner, verdipapiriserte instrumenter og nyskapninger som kredittderivatene som kan styre risiko, men som kan være livsfarlige når de ikke brukes med omtanke. For enhver som vil ha en god forståelse av
 
–             markedenes betydning
–             valutamarkedene
–             pengemarkedene
–             obligasjonsmarkedene
–             verdipapirisering
–             internasjonale obligasjonsmarkeder med fast avkastning
–             egenkapitalmarkedene
–             termin- og opsjonsmarkedene
–             derivatmarkedene
 
finnes det ingen bedre referansekilde enn denne reviderte og oppdaterte femte utgaven
av Guide til alle finansmarkedene.
 
Marc Levinson er tidligere finans- og økonomiredaktør i The Economist. Han var tidligere seniorjournalist i Newsweek, og jobbet etter det i ti år som økonom i JPMorgan Chase. Han har skrevet en lang rekke artikler om økonomi i tidsskrifter som Harvard Business Review og Foreign Affairs, og er for tiden seniormedlem med ansvar for internasjonal forretningsvirksomhet i Council on Foreign Relations i New York.
 
Å selge bedriften
Å selge bedriften
 
Å SELGE BEDRIFTEN redegjør for de utfordringer som selgeren står overfor når bedriften skal selges – fra A til Å. 

Boken gir en kronologisk fremstilling av de forskjellige temaer som: Hvorfor og når selge bedriften, alternativer til salg, omsetningsbegrensninger, hva bedriften er verdt, bruk av rådgivere, forberede bedriften for salg, salgsprosessen, forhandlingene, avtaler som inngås, det rettslige forhold ellers mellom selger og kjøper, bakgrunnsretten, de skattemessige sider, hvordan strukturere transaksjonen, arbeidstagernes rettigheter ved virksomhetsoverdragelse og informasjonsstrategi.

For selgeren er det av betydning også å ha forståelse av forholdene på kjøpersiden, ikke minst for å oppnå best mulig pris og salgsvilkår for øvrig. Boken tar derfor for seg temaer som gir innsikt på kjøpersiden, særlig hvorfor og hvordan kjøper gjennomfører såkalt due diligence, konkurranserettslige utfordringer og den vanskelige integrasjonsprosessen. Boken er egentlig like aktuell for kjøpere som for selgere.

Å SELGE BEDRIFTEN er den første bok i Norge som tar utgangspunkt i selgers interesser og den første boken i Norge som så grundig tar for seg alle sentrale sider ved virksomhetsoverdragelse.
 
Forfatteren Sigurd Knudtzon har arbeidet med bedriftsoverdragelser i over 20 år - både som advokat og rådgiver, samt som styreleder og styremedlem i bedrifter som har vært på både selger- og kjøpersiden. Han er til daglig partner i SIMONSEN Advokatfirma. I tillegg til sin juridiske bakgrunn har Sigurd Knudtzon en MBA fra Thunderbird Global School of Management i USA og har ellers studert forhandlinger ved Harvard og strategi ved Handelshøyskolen BI. Han har tidligere utgitt Å forhandle (2006) og vært medforfatter av flere andre bøker.
Oppnå mer med mindre stress
Oppnå mer med mindre stress
Lever du en hverdag i stress? I Oppnå mer med mindre stress formidler forfatteren essensen av Oppmerksomhetstrening (OT), mindfulness, en praktisk og effektiv metode for å redusere stress, mestre utfordringer og øke livskvaliteten. Med dette ønsker han at så mange som mulig vil lære å takle stress i hverdagen og arbeidslivet på en god måte. OT er en bevisstgjøringsprosess som gir oss ansvar for egen trivsel.

I arbeidslivet er ofte adekvat adferd og kommunikasjonsevne minst like viktig som faglig kunnskap. Med OT kan du utvikle egenskaper som assosieres med Emosjonell Intelligens (EQ). «En god leder bør ha like mye EQ som IQ.» Mens IQ måler de rasjonelle og analytiske ferdighetene hos en person, sier EQ noe om en persons sosiale og emosjonelle ferdigheter som integritet, empati, intuisjon og inspirasjons- og tilpasningsevne.

Målet med livet er å leve det og ha det bra i stedet for å rømme fra det. Ved å følge «strømmen» eller «the flow» – en universell energi som hjelper deg til å yte mer ved å bruke mindre krefter – kan OT hjelpe deg å styre unna de verste hindringene. Du utvikler en balanse mellom kropp og sinn, men også mellom ditt personlige liv og yrkesliv. Du lader batteriene mens du arbeider, og med OT begynner du gradvis å oppnå mer med mindre stress. 

Forfatteren Andries J. Kroese er spesialist i hjerte- og karkirurgi og professor emeritus, og har i mange år sett konsekvensene av dårlig stress på nært hold. Han har over 40 års personlig erfaring med OT, og ble utdannet som instruktør i OT ved University of Massachusetts Hospital, USA. De siste 15 årene har han holdt kurs for pasienter, mange forskjellige yrkesgrupper (blant annet helsepersonell, psykologer, næringslivsledere) og toppidrettsutøvere i Norge og utlandet. 

Styrearbeid på 1-2-3
Styrearbeid på 1-2-3
Forfatterne har tidligere utgitt Styreguiden, som har et opplag på over 13.000 eksemplarer. 

Styrearbeid på 1-2-3 er ment å være en praktisk bok for personer som har styreverv eller ønsker å sette seg inn i styrets oppgaver og ansvar. Forfatterne har i denne boken forholdt seg til selskaper som er etablert og alt er i virke. Forfatterne har fokusert på SMB-bedrifter i sine eksempler, ikke våre største aksjeselskaper.

Boken er spesielt rettet mot personer som sitter i styrer i dag, og som gjerne vil tilegne seg kunnskap og kompetanse om hvordan de kan øke profesjonaliteten i styret og få bedre og mer effektive styremøter. Vi tror at boken også passer for personer som ikke har styreverv, men som ønsker å lære om styrets formelle og praktiske sider og oppgaver.

Vi håper at denne boken skal være med på å øke kvaliteten og effektiviteten i styrearbeidet og motivere til bedre samarbeid mellom daglig ledelse og styret, slik at styret og ledelsen i fellesskap lykkes med sine og selskapets oppgaver og utfordringer.


Vidar Andersen er utdannet diplomøkonom fra Bedrifts­øko­nomisk Institutt med spe­siali­sering innenfor økonomi, regnskap og skatt, samt registrert revisor. Autorisasjon som regnskaps­fører. Praksis og arbeidserfaring som økonomisjef i Fredrikstad kommune, teknisk drift, økonomisjef Horn Yrkesklær AS, samt adm.dir. i Blåkläder AS. Er i dag partner i Concepta Partner AS, som arbeider med regnskap, økonomi og selskapsrådgivning. Har bred erfaring fra styreverv og rådgivning i SMB-bedrifter. Vidar Andersen holder en rekke kurs innenfor fagområdene styre og økonomi, og har bidratt til å utvikle flere elektroniske plattformer for ledelses- og styringsverktøy. 

Erik Bjørløw Dye er utdannet jurist. Han har bred erfaring fra offentlig og privat virksomhet, og har de siste 12 årene vært daglig leder av Basal AS.
Basal AS er et konsortium av 19 norske industri­bedrifter som produserer rør og kummer i betong til VA-sektoren i Norge. Basal AS utarbeider felles standarder og normer for rør og kummer i betong, utvikler nye produkter i samarbeid med bedriftene og inngår felles innkjøpsavtaler for eierne.
I tillegg gir Basal AS teknisk og juridisk rådgivning til eierne samt teknisk rådgivning til byggherrer, konsulenter og entreprenører.
Erik Bjørløw Dye har lang fartstid som både styre­leder og styremedlem, innehar styre­verv i flere selskaper og er aktiv som foredragsholder i styrekurs for organisasjoner og selskaper.
 
Stian Simonsen er utdannet innen økonomi, ledelse og styrearbeid.Han er i dag direktør for Virke Forretningsutvikling, før dette Regionssjef Øst i Statoil. Han har lang erfaring som daglig leder, styreleder og som konsulent. Som konsulent er det styre­arbeid, strategi, forretningsutvikling og cash manage­ment som er hovedområdene. Erfaringen spenner fra varehandel, bilbransjen, IKT og til  kunnskaps- og konsulentbedrifter. Stian Simonsen har også utviklet nettbaserte verktøy innen for fagområdene styre og ledelse.
Aksjekjøp og daytrading
Aksjekjøp og daytrading
Svært mange drømmer om å leve av å kjøpe og selge aksjer. Det ser både enkelt og spennende ut, og det gir tilsynelatende gode muligheter for å bli rik i en fei. Sannheten er at de færreste lykkes med det. 

Aksjekjøp og daytrading har som hensikt å hjelpe deg til å få sannsynlighetene litt mer på din side. Den tar for seg markedspsykologi og hvordan du kan utvikle metoder for å lykkes med aksjehandel. Boken tar for seg daytrading, risikohåndtering, og gir deg konkrete råd om trading-strategier. Boken går igjennom de vanligste tabbene investorer gjør, og viser deg hvordan du kan unngå disse best mulig. Denne boken er vår mest omfattende aksjebok. Den inneholder mer enn 600 sider med informasjon om hvordan du bedre kan lykkes i aksjemarkedet, og har vært en av våre absolutte bestselgere siden første utgaven kom i 2002. 

I denne nye utgaven får du også et forord av Stig R. Myrseth. I årevis har han gitt råd om aksjer og investeringer. I dette forordet kommer han med sine tanker om hva som skal til for å lykkes som investor og kommer med konkrete investeringsråd. 

Forfatteren, Oddmund Grøtte, er utdannet siviløkonom og driver daglig med aksjetrading på fulltid.
Oppsigelser skritt for skritt
Oppsigelser skritt for skritt

Avbestilingsfrist: 19. august. 


Oppsigelser og nedbemanninger er ikke en ønskelig situasjon for noen bedrift. Men av ulike årsaker er de fra tid til annen nødvendige. Dersom oppsigelsen skjer på en korrekt måte, sparer det både bedrift og ansatt for ubehagelige situasjoner som ganske lett kunne vært unngått dersom man gjorde forarbeidet korrekt.

 

Oppsigelser skritt for skritt viser hvordan oppsigelse av en ansatt skjer, hvordan prosessen forberedes og gjennomføres. Boken tar for seg de vanligste situasjonene som kan lede til oppsigelse, med eksempler og sjekklister. Boken er tenkt som en håndbok der man lett kan få oversikt over hvordan ulike nedbemannings- og oppsigelsesprosesser bør løses. Temaer boken tar for seg er blant annet:

 • oppsigelse i prøvetiden
 • oppsigelse pga. sykefravær eller dårlig arbeidsutførelse
 • nedbemanning
 • eksempler på viktige innkallinger og referater, oppsigelsesbrev m.v.


Denne boken gir deg som leder de verktøyene som er nødvendige for å gjennomføre oppsigelser og nedbemanninger på en korrekt måte. For deg som ansatt gir den en oversikt over hvilke rettigheter og plikter du har dersom arbeidsforholdet blir avsluttet. Dersom bedriften ikke har fulgt formkravene til oppsigelser på en korrekt måte, kan oppsigelsen bli kjent ugyldig.

Oppsigelser skritt for skritt bygger på boken Oppsigelser på 1–2–3, som ble utsolgt fra forlaget. Boken er oppdatert med siste rettspraksis samt et eget kapittel om oppsigelse av ansatte som ikke kan samarbeide og virker negativt inn på arbeidsmiljøet. Dessuten er reglene for nedbemanning, samt ansiennitetsprinsippet, gjennomgått etter de siste års utvikling.


Nicolay Skarning
leder arbeidslivsavdelingen i Kvale Advokatfirma i Oslo. Han er tidligere advokat i NHO, har arbeidet i domstolene og har møterett for Høyesterett. I 2017 fikk han dess-uten prisen for Årets Advokatprestasjon etter seier i den såkalte Havnesaken i Høyesterett i plenum, som gjaldt arbeidsrett og EU-rett.


Pernille Brusdal er fast advokat i Kvales arbeidsrettsavdeling og arbeider også med insolvens og finansiering.


Catriona McIntyre er fast advokat i Kvales arbeids-rettsavdeling og har tidligere arbeidet ved Arntzen de Besche Advokatfirma Stavanger DA.

Likviditet på 1-2-3
Likviditet på 1-2-3

Med boken følger digital tilgang til maler, sjekklister og excelark som vil være uvurderlige verktøy i likviditetsstyringen. Kun små justeringer vil bidra til store likviditetsforbedringer.

Dårlig likviditet kommer ikke over natten, men det å ha fokus på dette, samt ha gode verktøy for å fange opp og styre likviditeten, er mangelvare i dag blant mange virksomheter. God økonomi- og likviditetsstyring er nødvendig for å overleve i et stadig tøffere marked.

"Alle mennesker må ha luft for å leve – det samme gjelder for bedrifter, men da snakker vi om likviditet".

Forfatterens mål med denne boken, Likviditet på 1-2-3, er å komme med konkrete anbefalinger, råd og tips. Boken inneholder sjekklister, maler og gode modeller som du enkelt kan tilpasse og benytte i egen virksomhet. Denne boken er også basert på forfatterens erfaring som regnskapsfører, økonomisjef, konsulent, rådgiver og deltagelse på utallige styremøter i næringslivet. Likviditet på 1-2-3 gir deg mange verktøy som er nødvendige for å skape oversikt og kontroll i egen virksomhet.

Temaer boken tar for seg er blant annet:

• Selskapsformer

• Styrets ansvar, oppgaver og plikter

• Budsjettering

• Økonomisk rapportering

• Nøkkeltall

• Likviditetsstyring.

Likviditet på 1-2-3 er boken som passer for alle som driver næringsvirksomhet eller jobber med regnskap, økonomi eller budsjettering. Hvis du er bruker av regnskap, skal utarbeide budsjetter, nøkkeltall og ikke minst få gode verktøy for likviditetsstyring, så er dette boken for deg.

Vidar Andersen er diplomøkonom fra Bedriftsøkonomisk Institutt med spesialisering innenfor økonomi, regnskap og skatt, samt revisorutdannelse. Partner og autorisert regnskapsfører i Concepta Partner AS. Praksis og arbeidserfaring som økonomisjef Teknisk Drift i Fredrikstad kommune, økonomisjef Horn Yrkesklær AS, samt adm.dir. i Blåkläder AS. Bred erfaring fra styreverv i SMB-bedrifter. Eier av Styreguiden AS og forfatter av flere styrebøker, bl.a. Styreguiden og Styrearbeid på 1-2-3. Aktiv foredrags- og kursholder innenfor styre- og økonomiområdet.

The Art of War – NY UTGAVE
The Art of War – NY UTGAVE

Utvidet utgave

The Art of War – Sun Zis Krigskunst, er Kinas eldste og mest berømte verk om krigføring og militær administrasjon. Krigføring og militær administrasjon handler nettopp om ledelse. Det gir oss mye visdom og lærdom om de kinesiske tradisjonene på disse områdene. Uansett hvem du er, og hvis ønsker å lære alle triksene, så må du bare lese og lære å bruke disse tesene til Sun Zi.

Alle som er ledere og har lyst til å bli enda bedre og suksessrike ledere, bør ha en slik bok i bokhylla si.

I tiilegg til alle disse 13 tesene til Sun Zi, har forfatteren av boken, dr. Henning Hai lee Yang, tatt med 36 nyttige stratagemer som kan anvendes i en hvilken som helst livssituasjon.

I denne utvidede utgaven har vi utvidet boken til å inneholde også en del om hvordan man leser mennesker. Kinesisk ansiktsanalyse og kroppsspråk samt håndanalyse har inngått som viktige verktøy for å definere menneskets liv og skjebne i Kina og over store deler av verden der kinesisk kultur gjør seg gjeldende. Forfatterren gir her en innsikt i hvordan man leser mennesker med bakgrunn i kinesisk tankegang. Denne delen er ment for å gi god innsikt i hvordan dette har vært praktisert i Kina i tusenvis av år. Kanskje kan man også plukke opp en ting eller to om hvordan man kan lese dem man har foran deg.

Da gjenstår det bare å ønske dere god lesning!

Klaff 1

Dr. Henning Hai Lee Yang er historie- og språkekspert og har gjort et fremragende arbeid med å formidle kunnskaper mellom Kina og Vesten. Han har skrevet en rekke interessante bøker, med denne The Art of War – Sun Zis krigskunst er det seksogåttiende boken hans. 16 av hans bøker er skrevet på engelsk og oversatt til mange andre språk, resten er skrevet for det norske markedet. Dr. Henning Hai Lee Yang sitter som sjefredaktør for 鏡報, Jing Pao, og har vært der siden 2005. Jing Pao er det største samtidsmagasin i Kina med nesten 200 millioner kinesiske lesere. Han mener at The Art of War – Sun Zis krigskunst er et must for alle bokelskere.

Klaff 2

Det finnes følgende fem metoder for Krigføringen:

Den første heter avstand.

Den andre er volum.

Den tredje er antall.

Den fjerde er overveininger.

Den femte er seieren.

Utdrag fra Fjerde kapittel, Disposisjoner

Styreverden
Styreverden

Styrene har en stadig viktigere funksjon i virksomheter og organisasjoner. De tilsetter og avsetter toppledere. De bygger opp og legger ned virksomheter. De foretar strategiske valg og investeringer som berører ansatte, eiere og lokalsamfunn.

STYREVERDEN handler om makt, roller og prosesser i moderne styrer og om hvordan styret kan utvikles til å gi konkrete bidrag til virksomhetenes resultater. Forfatteren setter søkelyset på hvordan norske styrer strever med å finne en konstruktiv og verdiskapende rolle. Om styret ikke fantes, ville noen ha merket forskjell?

Boken henvender seg til styreledere, styremedlemmer, ledere, rådgivere, analytikere og studenter. Den vil gi leseren grunnlag for refleksjon omkring egen styrerolle og andres utøvelse av styreverv. I tillegg til beskrivelser og analyser inneholder boken en rekke ideer og konkrete dilemmaer som egner seg for drøfting i styret.

Arne Selvik er siviløkonom og sosiolog. Han var program- direktør og kommunikasjonsdirektør i AFF ved Norges Handelshøyskole i over 20 år, blant annet i staben for Solstrandprogrammet. Han driver nå Arne Selvik Consulting, som er rådgivere for styrer og toppledere. Selvik har jobbet i fem år som meklingsmann hos Riksmekleren og har vært leder og medlem av flere enn femti styrer.

Han har skrevet en rekke bøker og artikler om næringsøkonomi, ledelse og styrearbeid. Hans forrige bok, Ledelse på hjernen. Med hodet på jobb, ble utgitt på Fagbokforlaget i 2013.

Investeringsstrategier
Investeringsstrategier

I Norge eier de fleste sin egen bopel, noe som medfører at eiendom er den mest vanlige spareformen. Men aksjer bør være et naturlig tillegg til eiendom, enten via fond eller enkeltaksjer. Mange skremmes vekk fra aksjer på grunn av lite sparemidler etter lån og avdrag, manglende kunnskap eller at det anses veldig risikabelt. Bokens mål er å vise at sparing i aksjer over flere tiår bør gi god avkastning, gitt en diversifisert portefølje av aksjer (eller via fond).

De aller fleste er best tjent med å velge et diversifisert aksjefond, fordi de mangler en klar plan for hvordan de skal investere. Sparing i enkeltaksjer kan være risikabelt dersom du mangler kunnskaper, diversifisering eller en konkret plan. Etter å ha lest denne boken bør du ha en formening om du innehar nok kunnskap og tid til å investere i enkeltaksjer. Boken vil hjelpe deg et godt steg på veien til å ha langt bedre forutsetninger for å sette sammen din portefølje på en god måte. En stor del av boken er satt av til å vise et utvalg investeringsstrategier som empirisk og historisk har gitt god avkastning. Med dette verktøyet vil man ha langt bedre forutsetninger for å se hvordan en portefølje kan settes sammen på en god måte.

Opsjoner og futures - En praktisk innføring
Opsjoner og futures - En praktisk innføring

Opsjoner og futures er noe de fleste har hørt om, men som de færreste vet nok om. De fleste er fortrolige med å investere i aksjer, men svært få handler med opsjoner og futures. Med disse to instrumentene er det imidlertid mulig å tjene penger på alle retninger i markedet: opp, ned eller sidelengs. I tillegg kan opsjoner kombineres med aksjer for å skreddersy din risikoprofil. Du kan øke eller redusere risikoen betraktelig ved å bruke disse instrumentene for seg selv eller i kombinasjon med andre verdipapirer.

Denne boken gir deg en innføring i noen av mulighetene som finnes, og gir samtidig praktiske og enkle eksempler på de vanligste strategiene. Fordi noen av strategiene har ubegrenset risiko (og noen begrenset gevinstpotensiale), er det svært viktig at du forstår risikoprofilen på produktene.

I tillegg er det kapitler om:

 • Covered calls
 • Utstedelse av puts
 • Exchange Traded Funds
 • Contracts for Difference (CFD)

Forfatteren, Oddmund Grøtte, er utdannet siviløkonom og driver med aksjetrading på heltid. Han har tidligere skrevet bøkene Aksjekjøp og daytrading, utgitt av Hegnar Media (4. utgave 2016) og Trading på 1-2-3, utgitt av Hegnar Media i 2017

Absolutt ALT du noensinne trenger å vite om merkevarebygging
Absolutt ALT du noensinne trenger å vite om merkevarebygging

Alle bedrifter, organisasjoner og produkter som gjør det bra har én ting felles: Et godt rykte! DET er hva merkevarebygging går ut på, og intet annet.

I denne praktiske boken får du med usvikelig logikk forståelsen av hvordan dette henger sammen. Og ikke minst vil du forstå at dette er noe du egentlig kan veldig mye om fra før – før du druknet i en skog av vage definisjoner og ugjennomtrengelige fagbegreper som forvirrer mer enn de avklarer.

Boken er rettet mot alle ledere som på en enkel og over­siktlig måte vil sette seg inn i hva merkevarebygging er. Her vil du finne like enkle forklaringer på hva strategi i merke­vare­bygging er og hvordan du enkelt utvikler din egen evig­hets­strategi som bare vokser seg sterkere jo lenger den kommuniseres. All this, and more!

Endelig har vi fått en kortfattet, velskrevet og pedagogisk tilrettelagt bok i merkevarebygging hvor fremstillingen bygger på Jan Blichfeldts mer enn 35-årige praktiske erfaring fra arbeid med norske og utenlandske merkevarer! Boken representerer et spennende og revolusjonerende brudd på den tradisjonelle tenkningen omkring merkevarer. Som foreleser er Blichfeldt kjent for sitt pedagogiske skarpsinn med å kombinere teori med relevante eksempler hentet fra eget praktisk arbeid. Boken er svært lesbar, både når det gjelder språk og faglig innhold. Anbefales!

– Trond Blindheim, Høyskolen Kristiania

 

Jan Blichfeldt er siviløkonom/MBA med spesialisering i internasjonal ledelse fra Thunderbird i Arizona.

Han har 30 års erfaring som rådgiver og direktør i reklamebransjen. 20 av dem som leder for innsiktsavdelingen i Bates – hvor han også var viseadm. dir. de siste 10 år før han i 2011 dannet BTF innsikt. Samtidig har han undervist og skrevet bøker, artikler om markedsføring og hatt deltidsstillinger på Handelshøyskolen BI og Høyskolen Kristiania.

Forfatteren har vært rådgiver for så ulike virksomheter som Coca-Cola i Norge og Sverige, Unicef, Norges Sjømat­råd, NHO, NAF, Freia, Schibsted og Gjensidige. Han har også bistått mer enn 150 bedrifter/organisasjoner med å meisle ut deres merkevarestrategier.

Blichfeldt har vært kåret til Årets foredragsholder av ANFO samt vunnet to Grand Prix i STELLA, prisen for effektiv reklame.

Styreguiden 4. utgave
Styreguiden 4. utgave
Styreguiden nå i en oppdatert 4. utgave og i et totalt opplag på over 15.000 eksemplarer. Forfatteren har også skrevet Styrearbeid på 1-2-3 i et totalt opplag på 8.000 eksemplarer. Styreguiden er alt du trenger i styrearbeidet.

Styreguiden er spesielt rettet mot personer som sitter i styrer i dag, og som gjerne vil tilegne seg kunnskap og kompetanse om hvordan de kan øke profesjonaliteten i styret og få bedre og mer effektive styremøter. Boken passer også for personer som ikke har styreverv, men som ønsker å lære om styrets formelle og praktiske sider og oppgaver. Boken tar for seg alt fra etablering av selskaper og de utfordringer man her vil møte, til hvordan skaffe til veie ny kapital.

Intensjonen er at denne boken skal øke kvaliteten og effektiviteten i styrearbeidet, og motivere til bedre samarbeid mellom daglig ledelse og styret slik at disse i fellesskap lykkes med sine og selskapets oppgaver og utfordringer. 

Boken skal være mest mulig brukervennlig, og det skal være lett å finne frem til forslag til dokumenter og maler for generalforsamlingen, styret og administrasjonen. Nytt for denne utgaven er at dokumentmaler kan lastes ned, noe som vil lette og effektivisere det daglige styrearbeidet vesentlig. 

Ved lansering av boken vil et stort utvalg av maler være tilgjengelig enten du trenger en mal til for eksempel til innkalling til generalforsamling eller protokoll til styremøte. Brukernavn og passord til nedlasting av maler vil være trykket på innsiden av bokens forside. 


Om forfatterne:
Vidar Andersen er utdannet diplomøkonom fra Bedriftsøkonomisk Institutt med spesialisering innenfor økonomi, regnskap og skatt, samt registrert revisor. Autorisasjon som regnskapsfører. Praksis og arbeidserfaring som økonomisjef i Teknisk Drift i Fredrikstad kommune, økonomisjef Horn Yrkes-klær AS, samt adm.dir. i Blåkläder AS. Er i dag partner i Concepta Partner AS som arbeider med regnskap, økonomi og selskapsrådgivning. Har bred erfaring fra styreverv i SMB-bedrifter. Holder en rekke foredrag, samt er aktiv kursholder innenfor styre- og økonomiområdet.

Erik Bjørløw Dye er utdannet jurist med erfaring fra offentlig og privat virksomhet. Han er i dag daglig leder av Basal AS som er et konsortium av 19 industribedrifter som produserer rør og kummer i betong til det norske VA marke-det. Total omsetning utgjør ca. 1 mrd NOK. Erik Bjørløw Dye har erfaring fra industri, handelsvirksomhet og kjedevirksomhet og holder årlig en rekke foredrag for bedrifter og organisasjoner om effektivitet i styrearbeidet.

Stian Simonsen er utdannet innen økonomi, ledelse og styrearbeid. Han er i dag adm. direktør i Notabene AS. Han har lang erfaring som daglig leder, styreleder og som konsulent. Som konsulent er det styrearbeid, strategi, forretningsutvikling og cash management som er hovedområdene. Erfaringen spenner fra varehandel, bilbransjen, IKT og til kunnskaps- og konsulentbedrifter samt organisasjoner. Stian Simonsen har også utviklet flere nettbaserte verktøy innenfor fagområdene styre, ledelse og HR.
Få mer ut av pengene dine
Få mer ut av pengene dine
Den eventyrlige velstandsveksten har gitt mange nordmenn stor økonomisk handlefrihet. Velstanden har imidlertid ført med seg noen økonomiske bivirkninger, blant annet i form av at en del av oss har fått et noe tiltaksløst forhold til egen privat­økonomi. Det gjør at vi ikke får like mye ut av pengene våre som det vi kunne fått. Sannsynligheten for at vi tråkker i en eller annen økonomisk felle er også større. Livet byr nemlig på mange økonomiske utfordringer. Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal navigere seg gjennom det økonomiske landskapet, og hvilke valg man skal ta for at privatøkonomien skal bli så god som mulig.

Elin Reitan har tidligere jobbet som journalist. Nå er hun forbruker­økonom i en av Norges største banker. Hun er også en aktiv blogger og spaltist i Dagbladet. I denne boken berører hun økonomiske emner som de fleste av oss støter på en eller annen gang i livet. Hun gir deg blant annet tips til hvordan du kan få mest ut av pengene dine, hvordan du sikrer deg økonomisk i et forhold, hvordan du lærer barna dine verdien av penger, hvordan du kommer deg ut av et gjeldsuføre, hvordan du bør spare i ulike livsfaser samt hva du bør gjøre for å unngå arvekonflikter. Boken er krydret med praktiske eksempler og konkrete, økonomiske tips. Den er skrevet på en lettfattelig måte, og er derfor også passende lektyre for dem som ikke kan så mye om økonomi.

INNHOLD

Forord

1. Den rettferdige samlivs-økonomien

2. Den betydningsfulle hverdagsøkonomien

3. Den viktige pengeoppdragelsen

4. Den slitsomme gjelden

5. Den verdifulle sparingen

6. Den fremtidige pensjonen

7. Den konfliktfylte arven

Årsregnskapet på 1-2-3
Årsregnskapet på 1-2-3
I svært mange situasjoner må man forholde seg til årsregnskapets innhold, enten det gjelder å følge med på leverandører, kunder, konkurrenter eller sjekke ut nye arbeidsgivere. Hvordan går det egentlig med selskapet der jeg jobber? Men hva skjuler seg bak tallene? Hva er et godt og dårlig regnskap? Hva er forskjellen på resultatregnskapet og balansen? Disse og mange andre spørsmål gir denne boken et svar på. En innføring i hvordan regnskapet er bygget opp og en forklaring på hva postene viser og forteller gir en god start for økt regnskapsforståelse. Grunnleggende regnskapsforståelse er en forutsetning for ledere og styremedlemmer for å kunne gjøre en grei jobb.

Årsregnskapet på 1-2-3 passer for alle som arbeider i bedriftsstyrer og andre som ønsker grunnleggende kunnskap om årsregnskapet og om praktisk bedriftsutvikling. Med fokus på regnskapsposter og hva som er verdidriverne i selskapet kan man med enkle grep måle og identifisere områder for resultatforbedring. Et fokus på å bruke regnskapstallene som et aktivt styringsverktøy kan med enkle grep bedre resultatfokuset vesentlig i din bedrift.

Forfatterne har i mange år undervist i bedrifts­økonomi, regnskap og skatt ved Handelshøg­skolen ved UiT Norges arktiske universitet.

Finn-Steinar Heimly Universitetslektor, underviser i bedrifts­økonomi og praktisk bedriftsutvikling.

Henning Sollid Førstelektor, underviser i regnskap, skatt og avgift, samt finansiell analyse.

Tenk som en milliardær
Tenk som en milliardær
Her finner du sentrale råd om eiendomsinvesteringer fra eksperten selv ? alt fra å forholde seg til meglere til oppussing, taksering, kjøp og salg og å skaffe lån. Trump viser hvordan man kutter kostnader, avgjør hvor høy risiko man skal satse på i investeringer, og hvordan man får en balansert portefølje. Han vil også lære deg hvordan man imponerer, korrigerer eller kritiserer folk på en effektiv måte, og dessuten hvordan du vet om vennene dine er lojale eller ikke ? alt du trenger for å få et forsprang.

Og når du har tjent pengene, må du også lære å bruke dem. Trump gir deg en innføring i livets goder som dekker alt fra vin og golfkøller til forlovelsesringer. Prøv ut milliardærenes livsstil og handlevaner. Selv om du ikke er styrtrik, har du fortsatt råd til mye luksus.

Et innblikk i Trumps verden må selvfølgelig også omfatte The Apprentice. Trump tar deg med bak kulissene fra slutten av første sesong til begynnelsen av den andre og gir et innblikk i produksjonen av det mest spennende programmet som går på TV, og hva det betyr for folk.

Donald Trump viser oss at det er enkelt å bli rik, men at det er vanskeligere å forbli rik. Sjansene dine er bedre, og du har det morsommere, hvis du tenker som en milliardær. Ved hjelp av denne boken kan du virkelig gjøre forandringer i livet ditt.

DONALD J. TRUMP er selve personifiseringen av den amerikanske drømmen. Han setter stadig nye standarder mens han utvider interessene sine innenfor eiendom, kasinovirksomhet, sport og underholdning. I tillegg til The Apprentice deler Trump og fjernsynsselskapet NBC rettighetene til de tre største skjønnhetskonkurransene i verden.

BedriftsABC'n
BedriftsABC'n

NY 2017 UTGAVE!

BedriftsABC’n er ditt småbedriftsleksikon og din personlige «bedriftsrådgiver». Denne boken har som mål å gjøre det enklere for gründere og småbedriftsledere å finne frem i dokumentkaoset, hvordan bør man forholde seg til lover og regler, og sist men ikke minst hvordan løse problemet.

Boken inneholder følgende hovedkapitler:

 • Bedriftsetablering
 • Finansiering
 • Kalkyler og budsjettering
 • Salg og markedsføring
 • Praktisk styrearbeid
 • Drift og økonomistyring
 • Skatteplanlegging
 • Reiseutgifter
 • Kvalitetsarbeid
 • Ansettelse og rekruttering
 • Sykefravær
 • Ferie
 • Permittering
 • Oppsigelse og avskjed
 • Satser, oversikter og dokumentmaler

«Forretningsbibliotek mellom to permer» – omtale av boka i Ingeniørnytt. – En hver gründer vet at han kort tid etter firmastart vil bli overøst med tilbud for å holde seg oppdatert om alt hva han bør kunne og vite om å drive eget firma, fra skatt og lovverk til medarbeidersamtale og HMS. 

BedriftsABC’n er en glimrende løsning for dem som vil ha «alt» på ett sted, skriver Ingeniørnytt i sin omtale av boken.


Du er allerede en abonnementskunde, men du har ikke registrert brukerkonto på nettsiden. Fullfør registreringen ved å klikke på Fullfør registerings button.
Mobile No. Without Country Code i.e 9898989898
Do you have an Account?
Enter One Time Password
One Time Password (OTP) has been sent to your mobile,please enter the same here to login.
Do you have an Account?
Mobile No. Without Country Code i.e 9898989898
Enter One Time Password
One Time Password (OTP) has been sent to your mobile,please enter the same here to login.
Hegnar Media Bokklubb © 2019