Mangfoldskapitalisme

Olav Haraldseid
Special Price kr 373,00 Spar kr 125,00 ( veil. pris kr 498,00 )
På lager Antall: 9999
SKU
1520353

Mangfoldskapitalisme kaster lys over hvordan mangfold kan være lønnsomt i praksis for organisasjoner og næringsliv. Avbestillingsfrist 26. november.
Boken retter seg mot de ledere som ønsker å styrke prestasjoner gjennom et sterkere team av kompletterende ferdigheter og mot relevante fagpersoner eller støttefunksjoner.

Mangfold i denne boken går utover de tradisjonelle vink­lingene på kjønn, geografi og kultur som de fleste større bedrifter i dag fokuserer på i mer eller mindre grad. Det mest prestasjonsfremmende av mangfold er kanskje ikke det man kan se, men det som finnes av ulikhet i hodet til hver enkelt i form av kunnskaper, ferdigheter og personlighet. Forfatteren hevder ellers at man må være litt spesiell for å oppnå noe helt spesielt, og han tar oss med på en reise hvor han blant annet argumenterer for at annerledeshet og til og med diagnoser kan være viktige konkurransemessig fortrinn i en bedrift. Boken inneholder en rekke praktiske eksempler på hvordan du som leder kan øke selskapets inntjening gjennom et mer prestasjonsfremmende mangfold i din avdeling eller ditt selskap.

Olav Haraldseid jobber i dag som Partner i Bønes Virik Executive Search med lederrekruttering, assessments og ledertrening. Han har de siste 18 år jobbet som HR direktør i store norske konsern som Statoil ASA, NorgesGruppen ASA, Circle K og Apotek1. Olav har hovedfag i idrettspsykologi fra Norges Idrettshøyskole med fordypning holdninger og motivasjonsgrunnlag hos toppidrettsutøvere i verdenstoppen. Han tidligere også vært landslagstrener i bordtennis i 7 år og opplæringssjef i ICA Norge. Olav har mottatt ANFOs Ugle – beste foredrags­holder stemt frem av deltagere gjennom et år, og har også blitt tildelt HR Norges kompetanse­pris.

Olav mener at mangfold er et viktig virkemiddel for å styrke konkurransekraft, og det vil bli helt nødvendig å benytte denne muligheten for å klare seg godt i fremtidens konkurranse. Da må man imidlertid forstå at mangfold er mer enn det man kan se og lett kan måle, som kjønn og geografi, selv om det også er viktig dimensjoner innenfor begrepet mangfold. Mye av det viktigste innenfor mangfold sitter nemlig i hodet på folk som ulik kunnskap, erfaring, personlighet, ferdigheter med mer.

En større spennvidde av mangfold styrker kundeservice, medarbeidertilfredshet, beslutningstakning, innovasjonsevne og rekruttering av topp talenter i en bedrift. Det handler ikke lenger om å tolerere mangfold – det handler om å kapitalisere på mangfold, gjennom å bygge sterkere team av kompletterende ferdigheter i næringslivet.

Mer informasjon
ISBN 9788271463588
Publisher Hegnar Media
Language Norsk
Author Olav Haraldseid
Release Year 2018
Write Your Own Review
Du vurderer:Mangfoldskapitalisme
Hegnar Media Bokklubb © 2019