Ledelse på hjernen

Arne Selvik
Special Price kr 284,00 Spar kr 95,00 ( veil. pris kr 379,00 )
På lager Antall: 99998
SKU
1520082
Den alternative vinklingen i denne boken er å forstå hva som foregår og virker inne i hodene på ledere:
Ledere må slutte med det meste av det de holder på med. Ikke fordi det er galt. Men fordi det ikke virker. Denne boken handler om hvorfor det ikke virker, og hva som er alternativet. Ved hjelp av ny nevrovitenskapelig forskning og nye tomografer kan vi se bedre hvordan lederne tenker, hva som påvirker tenkingen, og undre oss over hva som virker inne i kroppen og hodet på lederne.

Med hjernen som viktigste arbeidsredskap utfordres alle forestillinger om hva arbeid er. Hjernen arbeider hele døgnet. Den har hørt om arbeidstid, men bryr seg ikke om den. Hjernen jobber dessuten hvor som helst. Forunderlig nok jobber den ganske dårlig på kontorer og i møter. Den jobber nesten ikke når den inviteres til brainstorming.

Dette er en bok som utfordrer konvensjonell kunnskap om ledelse og henter ny innsikt fra moderne nevrovitenskapelig forskning. Det er en bok for lesere som er nysgjerrig på nye perspektiver på ledelse, og som leter etter svar på slike spørsmål:

• Hva er det som virker når det virker?
• Hvorfor blir jeg så sint på jobben?
• Hva er det som driver meg?
• Hvor henter jeg energi?
• Er det i det hele tatt mulig å bedre min sensitivitet?


Den alternative vinklingen i denne boken er å forstå hva som foregår og virker inne i hodene på ledere: Vi skal beskrive hvordan de nevrobiologiske funksjonene i hjernen påvirker lederes temperament, kontaktevne og relasjoner, makt og beslutninger, og ikke minst deres evne til å skape forandringer.

Både ledere og medarbeidere gjør lurt i å avstå fra ærlige tilbakemeldinger. De bør heller tvinge hjernen til å motstå fristelsen til å gi en liste med handlingsregler og øvelser som kan prøves ut. Det de kan gjøre, er å peke på noen muligheter fremover, og stille noen spørsmål om hva som kan være spennende å utforske videre.

Arne Selvik er siviløkonom fra NHH (1972) og sosiolog fra UiB (1974). Han har erfaring fra forskning, ledelse, lederutvikling, mekling, veiledning og styrearbeid. Selvik er kommunikasjonsdirektør i AFF ved Norges Handelshøyskole. Han har vært aktiv i AFF Senior Executives og Solstrandprogrammet. Han har skrevet en rekke artikler og flere populærvitenskapelige bøker, som Omgitt av løgnere (2005) og Styreverden (2009). Den forrige var Flyvetanker – oppturer og dypdykk i liv og ledelse (2012).

Mer informasjon
ISBN 9788245014693
Publisher Fagbokforlaget
Author Arne Selvik
Write Your Own Review
Du vurderer:Ledelse på hjernen
Hegnar Media Bokklubb © 2019