Månedens bøker

Vill Kunnskap

Vill Kunnskap

Ingen kan vel bedre enn Anders Indset skrive en slik inspirerende øyenåpner om å bygge bro mellom filosofi, næringsliv og … rock’n’roll? – Professor Yves Pigneur, University of Lausanne, sammen med Alex Osterwalder forfatter av Business Model Generation og på «Thinkers50»-listen.

Avbestillingsfrist 28. januar.
«Informasjonshjulet spinner nå så fort at de fleste av oss lever i en dis. Hvordan kan vi trives i denne desorienterte tilstanden? Anders Indsets optimistiske primalskrik forteller oss at jo, vi kan overliste de raske forandringene og disrupsjonen rundt oss – og det må vi, om vi skal kunne forvalte fremtiden på intelligent vis.»

– Marshall Goldsmith, ledelses-coach, forretningsmentor og forfatter på New York Times’ bestselgerliste, rangert som verdens fremste ledelsestenker av Thinkers50. «Et friskt perspektiv på hvordan vi kan gjenoppdage tenkningens kunst og bygge bro mellom filosofi og virksomhet; provoserende lesning, som gir veiledning om hvordan man kan sikre seg et forsprang i disrupsjonsspillet.» 

– Whitney Johnson, ledelsestenker på Thinkers50-listen, forfatteren bak den kritikerroste Disrupt Yourself: Putting the Power of Disruptive Innovation to Work. «Et engasjert manifest om vår raske verden. Anders byr oss løsninger for dagens utfordringer og viser oss alle hvordan vi kan forme det som ligger foran oss.» 

– Professor Sydney Finkelstein, Tuck School of Business at Dartmouth College, forfatter av bestselgeren Superbosses.

Anders Indset er en av verdens ledende forretningsfilosofer, og sparringpartner til internasjonale konsernsjefer og politiske ledere. Med titler fra mediene som «Digital Jesus» eller «Rock’n’Roll Platon» er han for tiden en av de mest ettertraktede keynote-speakerne i Europa med sine tilnærminger til praktisk filosofi.

Thinkers50, den fremste rangeringen av globale forretningstenkere, betraktet som «Oscars of Management Thinking» av mange, har anerkjent Anders på Radar 2018 som en av 30 Global Thinkers som «mest sannsynlig vil forme fremtiden for hvordan organisasjoner styres og ledes».

Anders ble også kåret til «Thinker of the Month» i juli og august 2018. Norskfødte Indset, med base i Frankfurt, er også gjestelærer ved ledende internasjonale handelshøyskoler, og medlem av styret i det tyske Tech Entrepreneurship Center (GTEC). Med sitt Sa. | shapingwork academy har han initiert verdens første akademi for praktisk filosofi. Anders er kjent for sin ukonvensjonelle måte å tenke på, sine provoserende avhandlinger og sin rockestjerne-holdning, og dekker emner som lederskap, teknologi, forandring og nyskap­ning i sine inspirerende foredrag.


Medlemspris: 373,-

Spar: 125,- (veil. pris 498,-)

ISBN: 9788271463601

Forfatter:Anders Indset

Forlag:Hegnar Media

Språk:Norsk

Utgivelseår:2018


Internasjonale relasjoner

Internasjonale relasjoner

Hvordan gjennomføre internasjonale forhandlinger? Hvordan komponere en tale for et internasjonalt publikum? Skal en ung dame holde døren for en eldre herre? Skal kniven ligge på høyre eller venstre side av tallerkenen?

Avbestillingsfrist 28. januar. 
Denne moderne «skikk og bruk»-boken er et redskap for alle som arbeider internasjonalt innen næringsliv, offentlig forvaltning, diplomati eller organisasjonsliv. Enten man er på arbeidsreiser, er utstasjonert for en lengre periode eller skal være vertskap for besøk fra utlandet, er denne boken et nyttig verktøy.

I tillegg vil boken være av interesse for alle som har bruk for kunnskap om protokoll, etikette, internasjonale relasjoner og gjennomføring av sosiale arrangement som skal være litt høytidelige.

Boken tar opp temaer som:
• kulturforskjeller
• forhandlinger
• taler
• sikkerhet ved utenlandsopphold
• råd og tips om å ta med seg familie på tjenesteoppdrag i utlandet
• etiske spørsmål som kan komme opp ved internasjonalt arbeid
• formell protokoll og etikette.

Forfatter er Rolf A. Vestvik, tidligere diplomat i den norske Utenrikstjenesten, som har arbeidet hele sitt liv i skjæringspunktet internasjonal politikk, diplomati og kommunikasjon. Medforfatter Rolf Vestvik har gjennom en rekke lederstillinger vært ansvarlig for formelle arrangement som har gitt bred erfaring i skikk og bruk i offisiell sammenheng. Med denne boken er du bedre rustet til å lykkes på den internasjonale arena!

Rolf A. Vestvik har lang erfaring fra internasjonalt arbeid innenfor politikk, diplomati og kommunikasjon. Tidligere diplomat i utenrikstjenesten hvor han særlig arbeidet med Midtøsten, Balkan og Norden. Også mange års erfaring fra internasjonalt humanitært arbeid. Vestvik har hatt en rekke styreverv, herunder i Norsk Utenrikspolitisk Institutt og Den internasjonale organisasjonen for humanitære organisasjoner. Vestvik er nå konsulent som bistår virksomheter i deres internasjonaliseringsprosesser.

Rolf Vestvik har gjennom sine mange lederstillinger vært ansvarlig for seremonier og formelle arrangement som har gitt bred erfaring i skikk og bruk i offisiell sammenheng. Han er tidligere turistsjef på Nesbyen, sjef for festspillene i Nord-Norge, fylkeskultursjef i Nordland, direktør Stavanger konserthus, programdirektør i Kongeparken og fylkeskultursjef i Nord-Trøndelag. Han har hatt en rekke styreverv, og var initiativtager til opprettelse av Hamsun-dagene på Hamarøy samt Petter Dass-dagene på Helgeland.

Medlemspris: 411,-

Spar: 138,- (veil. pris 549,-)

ISBN: 9788271463618

Forfatter:Rolf A. Vestvik og Rolf Vestvik

Forlag:Hegnar Media

Språk:Norsk

Utgivelseår:2018