Månedens bøker

Hva var det jeg sa? II

Hva var det jeg sa? II

Om å løpe og kjøpe bolig og andre økonomiske spørsmål.

Nå, når Trygve Hegnar blir 75 år, utgir vi et utvalg av 750 ledere skrevet de siste 15 årene. Utvalget favner vidt, med temaer som spenner fra børs, politikk og næringsliv til kunst, kongefamilie og landbruk, og gir et godt bilde av hans virke som lederskribent.

Avbestillingsfrist 8. oktober
Han omtales som redaktør, utgiver, samfunnsdebattant og investor. Lederskribent er kanskje en like presis betegnelse. Hele 10.000 lederartikler har Trygve Hegnar skrevet siden starten i 1971, først i Kapital og siden i Finansavisen. Virksomheten er faktisk trappet opp de siste årene, et lite vitnes-byrd om virketrang utover det vanlige.

I forbindelse med Trygve Hegnars 60-årsdag i 2003 utga vi en samling med 600 av hans ledere i boken Hva var det jeg sa?. Boken solgte 15.000 eksemplarer. Nå, når han blir 75 år, utgir vi et utvalg av 750 ledere skrevet de siste 15 årene. Utvalget favner vidt, med temaer som spenner fra børs, politikk og næringsliv til kunst, kongefamilie og landbruk, og gir et godt bilde av hans virke som lederskribent. Her er de store sakene, de gjennom-gående linjene og de personlige kjepphestene – og ikke minst engasjementet og skrivegleden.

TRYGVE HEGNAR (født 1943) er en klassisk publisher. Han kombinerer det redaksjonelle og kommersielle ansvaret gjennom å være ansvarlig redaktør i både Kapital og Finansavisen og samtidig være administrerende direktør i Hegnar Media, der også Hegnar.no, InteriørMagasinet og Hegnar Medias bokforlag inngår. Gjennom Periscopus eier han dessuten blant annet ABC Startsiden, båtprodusenten Windy, Holmen Fjordhotell og eiendom. Av utdannelse er Trygve Hegnar sivil-økonom fra universitetet i Mannheim. Tids-skriftet Kapital etablerte han i mars 1971, etter to år som forsker på Transport-økonomisk institutt og ett år som direksjons-sekretær i Oslo Sporveier. Finansavisen så dagens lys i 1992, da han avsluttet et fireårig engasjement som toppsjef i cruiserederiet Norwegian Cruise Line. Trygve Hegnar er også styreleder i Hurtigruten og har tidligere vært det ved Ullevål sykehus.

Tidligere bøker av Trygve Hegnar: Bytrafikk – håp eller kaos? Gyldendal 1971

Hvordan man unngår skatt Kapital’s Litteraturservice 1973

Kunst og kunstkjøp Kapital’s Litteraturservice 1977

Vebjørn Tandberg Gyldendal 1980

Hva var det jeg sa? Hegnar Media 2003

Medlemspris: 298,-

Spar: 100,- (veil. pris 398,-)

ISBN: 9788271463526

Forfatter:Trygve Hegnar

Forlag:Hegnar Media

Utgivelseår:2018


Den lille boken med store tanker om ledelse … og hvordan de burde brukes

Den lille boken med store tanker om ledelse … og hvordan de burde brukes

89 ledelsesteorier fra verdens ledende eksperter på området – den raske, fokuserte og lettfattelige veien til suksess

Avbestillingsfrist: 8. oktober
Som travel sjef trenger du rask tilgang på løsninger på arbeidslivets daglige utfordringer. Den lille boken med store tanker om ledelse legger frem de aller beste teoriene og modellene som enhver leder burde kjenne til og være i stand til å bruke.

McGrath og Bates skjærer gjennom all markedsføringen og svadaen og fokuserer på de teoriene som er reelt nyttige i sjefers hverdag. For hver teori forklarer de hva den er, hvordan den kan brukes og hvilke spørsmål du burde stille deg – slik at du umiddelbart kan ta i bruk din nye kunnskap i den virkelige verdenen.

Den lille boken med store tanker om ledelse sørger for at du kan:  
 • raskt løse en rekke praktiske ledelsesproblemer  
 • bli en bedre, mer bestemt leder som får ting til å skje  
 • bedre motivere og påvirke dine medarbeidere, kolleger og interessenter  
 • styrke din posisjon i organisasjonen og vise at du er klar til å bli forfremmet.

All kunnskapen du trenger, samt hvordan du skal benytte den – i et nøtteskall.

Professor James McGrath ble autorisert som revisor for over 30 år siden og har jobbet som regnskapsfører, revisor, topp­leder og utdannelsesdirektør for bedrifter, lokale myndigheter, ledelsesrådgivere og universiteter. Tidligere har han sammen med Anthony Coles skrevet tre bøker: Your Educational Research Project Com­panion, Your Teacher Training Handbook og Your Education Leadership Handbook. I 2012 førtidspensjonerte han seg for å skrive på fulltid. Han jobber for tiden på en oppfølgingsbok til Den lille boken med store tanker om ledelse og ser frem til å tilbringe mer tid med sitt elskede fotballag West Bromwich Albion på både hjemme- og bortebane. James er medlem av både Revisorforeningen og Akademiet for høyere utdannelse. Han har en bachelor­grad i politikk, en mastergrad i pedagogikk og en Ed.D.-grad fra Universitetet i Birmingham.

Professor Bob Bates var en høytstående leder i offentlig sektor i nesten 20 år, og i 1994 startet han Arundel Group, et selskap som driver med utvikling og opplæring av ledere. Nå kombinerer han skriving med å være adm. direktør i en veldedig organisasjon som utfører utdannelses- og helsetjenester i en landsby i Gambia. Han er utdannet innenfor IT, i tillegg til å ha mastergrader i pedagogikk og ledelse, samt en Ph.D.-grad i ledelse for helsesektoren. Han er også en Master Practicioner i nevrolingvistisk programmering (NLP) og medlem av Institute for Learning.

Medlemspris: 411,-

Spar: 138,- (veil. pris 549,-)

ISBN: 9788271463571

Forfatter:Bob Bates, James McGrath

Forlag:Hegnar Media

Utgivelseår:2018