Månedens bøker

Vandringer i boligmarkedene

Vandringer i boligmarkedene

Boliger er en evig fascinerende blanding av snusfornuftige økonomiske avveininger og drømmer. I denne lille boken forsøker jeg å se på dem både fra investerings­perspektiv og som objekter du kan bli forelsket i – drømmeboliger.

Avbestillingsfrist 7. august

Drømmer om boliger med gode løsninger, varme, hjemmekos i nabolag som er fulle av atmosfære, med gjennomtenkte gatetun hvor mange spennende mennesker holder til. Aller helst nær havet, spør du meg.

Boken er en kjærlighetserklæring til alle de boliger jeg har møtt som har betydd mye for meg og mine. Litt teori, litt nye ideer og en god del sentimentale poeng gir en god Wabi Sabi-ånd gjennom det hele. En selvboliggrafi som kanskje er den første i sitt slag. Lett blanding av minner, erfaringer og sterke meninger på sviktende grunnlag. En selvboliggrafi som forhåpentligvis får deg til å komme opp med noe bedre. Ingen boligdrømmer er like!

Jan L. Andreassen er sjeføkonom i Eika Gruppen, med egen blogg som deles på Twitter, LinkedIn og Facebook. Jan er samfunnsøkonom med 30-årsjubileum fra Universitetet i Oslo, uteksaminert i 1988 som han er. Han skriver titt og ofte i Finansavisen, Kapital, Dine Penger og OBOS-bladet. Gjennom sine reiser rundt i Norge har han fått et litt annet perspektiv på landets utvikling enn mange av sine kolleger.

Medlemspris: 373,-

Spar: 125,- (veil. pris 498,-)

ISBN: 9788271463564

Forfatter:Jan L. Andreassen

Forlag:Hegnar Media

Språk:Norsk

Utgivelseår:2018


Investeringsguiden

Investeringsguiden

De fleste er ofte stilt overfor investeringsvalg, enten det gjelder aksjer, eiendom eller sparing i pensjonsfond. De færreste har imidlertid tilstrekkelige kunnskaper om de valgene de foretar. 

Avbestillingsfrist: 7. august. 
Investeringsguiden dekker et bredt spekter av finansielle instrumenter. Formålet med boken er ikke å gi en dyptgående utredning av hvert finansielt instrument, men en god innledende oversikt over de alternativer som finnes.

Denne boken dekker blant annet: 
 • investeringsvalg som aksjer, obligasjoner, eiendom, fond og opsjoner 
 • risikostyring 
 • teknisk og fundamental analyse 
 • skatt og pensjon.

Investeringsguiden er boken for deg som ønsker å vite litt mer om de investerings-valgene du tar før du foretar investeringene. Den gir deg en god innføring i hvert enkelt tema slik at du er bedre rustet til å foreta veloverveide investeringsbeslutninger.

Lasse Meholm har arbeidet i finans- og verdi-papirmarkedet siden 1986. Med bakgrunn både fra IT og finans arbeidet han 4 år i PwC, før han startet selskapet Tazett som ble markedsleder i Norge med datasystemer for finansielle investorer, banker og fondsselskaper. Mer enn 50 % av omsetningen i Tazett ble eksportert til finansmarkedet utenfor Norge. Han solgte Tazett i 2000 og startet FinanceCube i 2002, som i 2006 fikk kreativitetsprisen av den Norske Dataforeningen for en innovativ sky-basert tjeneste for finansielle rådgivere og «private banking», den første i Europa, med kunder i seks land. FinanceCube ble solgt i 2012, og Lasse har siden 2013 arbeidet i bank, først som konsulent, så som ansatt med strategi for IT, digital banking, Blockchain og fintech-selskaper i Nordea. Fra mars 2017 som forretningspartner for digitalisering i DNB, med spesielt fokus på sparing, investering og pensjon.

Denne boken er en nyutgivelse av Investeringsguiden utgitt i 2004. Mye er tatt bort og enda mer er lagt til.

Lasse har skrevet den mye omtalte boken Penger fra huleboer til robot som utkom på Hegnar Media mars 2017. Våren 2018 kom Kryptovaluta, bitcoin, ICOer og Blockchain. Lasse Meholm har i 2016 og 2017 holdt mer enn 50 foredrag på seminarer både i Norge og utlandet om Blockchain og kryptovaluta.

Medlemspris: 373,-

Spar: 125,- (veil. pris 498,-)

ISBN: 9788271463557

Forfatter:Lasse Meholm

Forlag:Hegnar Media

Språk:Norsk

Utgivelseår:2018